Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Humor v grafice Jiřího Slívy v Třebíči

/
/
/
947 Zobrazení



Výstavu grafik Jiřího Slívy s názvem Miss Einstein (Humor v grafice) hostí od středy 20. listopadu Galerie Malovaný dům v Třebíči. Výstava bude přístupná do 19. ledna příštího roku.

Jiří Slíva se narodil 4. 7. 1947 v Plzni a věnuje se kreslenému humoru, litografii a knižní ilustraci. Ilustroval již více než sto knih, jeho kresby se objevují v časopisech doma i v zahraničí (Hospodářské Noviny, Týden, Playboy, Die Zeit, Die Welt, Stern, The Wall Street Journal, The New York Time). Mnohokrát byl oceněn na mezinárodních festivalech kresleného humoru.
Vedle výtvarných aktivit se věnuje psaní veršů pro děti. Byl také členem skupiny Grafičanka, která sdružovala hudebně talentované české grafiky. Vedle Slívy jejími členy byli Jiří Anderle, Karel Demel, Jaroslav Hořánek, Zdeněk Netopil, Jan Antonín Pacák a Vladimír Suchánek.
Na výstavě v Malovaném domě Slíva představí barevné litografie a lepty, vzniklé během posledních dvacet let. Mezi jeho oblíbená témata patří víno, káva, jazz nebo láska. Společným jmenovatelem autorovy tvorby je – někdy absurdní – humor a nadsázka. Výstavu doplní také Slívovy plakáty.

Slavnostní zahájení se bude konat ve středu v 17.00.

  • Facebook
  • Twitter