Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hudba, veselí a dobré jídlo, to jsou tradiční Bystřické hody

/
/
/
1190 Zobrazení



Mezi největší události podzimu na Bystřicku patří bezesporu už tradiční Bystřické hody. Dvoudenní akce začala sobotním stavěním máje za doprovodu Dechové hudby Pavla Slezáka.

Od 17.00 pak pódium na náměstí patřilo skupině Brontosauři Revival. I přes chladné počasí, se našlo spoustu fanoušků této country muziky.Po setmění následovala ohňová show uskupení Novus Origo Polná. A ti, kteří vydrželi až do konce, určitě nemohli litovat. Novus Origo je také už stálicí na hodech a pokaždé předvedou opravdu úžasnou podívanou, která zahřeje i v tom nejchladnějším počasí.
V neděli ráno zaplnil celé náměstí jarmark. Na prodej zde bylo vše, na co si člověk vzpomene. Stánky s oblečením, hračky, vše doplňovala horká medovina a svařák. Nechybělo ani něco k snědku a několik atrakcí. Mezi nejvyhledávanější kolotoč patřilo ruské kolo, které nabídlo krásný výhled na celé hody. Kulturní program začal koncertem Dechového orchestru ZUŠ. Tato výborně sehraná parta dokáže zahrát opravdu neuvěřitelné skladby, jako například hity od skupiny Queen. Od půl jedenácté se o zábavu starala skupina Brouci Band a jak samotný název napovídá, jedná se o kapelu hrající hity The Beatles. Po obědě bylo před kostelem připravené rytířské klání od partičky Rytíři Země zubra. Po obědě už následovalo velké finále. Hodový průvod masek a vyslechnutí ortelu pro berana. Naštěstí to pro něho dopadlo jako každý rok dobře a beran byl ušetřen.

  • Facebook
  • Twitter