Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horské káry na Kadlečáku, letní adrenalinový zážitek pro celou rodinu

/
/
/
2410 Zobrazení



Letošní zima lyžařům na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou moc nepřála. Proto už všichni milovníci adrenalinu netrpělivě vyhlíželi začátek letního provozu. Ten zahájili v pátek 1. května a rozjed byl i díky pěknému počasí povedený. Zájemci se mohou z kopce projet na horských tříkolkách, a pokud se najde někdo odvážnější, tak může zkusit jízdu na horské koloběžce.

Momentálně jsou k dispozici čtyři káry a jedna koloběžka. Do konce května přibudou další dvě tříkolky. Káry jsou určené pro dospělé, ale mohou na nich jezdit i děti starší 15 let a vyšší jak 150 cm. Pro mladší závodníky je možnost svézt se společně s rodičem, jen musí být dodržen váhový limit 100 kg. Povinná výbava pro každého jezdce je přilba. Bohužel z hygienických důvodů je nutné použití vlastní helmy, zájemci si mohou přinést jak cyklistickou tak i motorkářskou. Před usednutím do tříkolky je nutné si vydesinfikovat ruce a na místě se musí dodržovat rozestupy.
V loňském roce se na Kadlečáku jezdilo přes léto poprvé. Že je o jízdy na sjezdovce zájem dokazují i samotní návštěvníci. Jak vzpomíná předseda lyžařského spolku Kadlečák Jaroslav Kaiser „Rozkřiklo se to rychle a jezdili jak Světeláci tak lidi z okolí. Dokonce jsem tu měl partu z Kutné Hory, ty kluci tady trávili celé odpoledne.“ Na tříkolky jezdí jak jednotlivci, tak dětské tábory a dokonce na kopec zavítali jednou i svatebčané. Mezi první letošní jezdce patřil i Zbyněk Mikuš ze Světlé „ Co na to říct, byla to jízda a opravdu super zážitek. Jel jsem poprvé a určitě si ještě přijdu zajezdit.“ Pro návštěvníky je také připraveno posezení a drobné občerstvení. Pro děti, které nemohou nebo nechtějí jezdit je v místě dojezdu postavená i trampolína.

O víkendu a ve svátky se jezdí pravidelně od 10.00 do 18.00. Během týdne je pak nutné větší skupinky objednat na telefonu 602 843 456.
Cena zůstává od loňského roku nezměněná, jedna jízda stojí 50 Kč, tři jízdy 100 Kč, pět jízd 150 Kč.

  • Facebook
  • Twitter