Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horácké divadlo Jihlava připravilo premiéru pro děti: Pohádky o mašinkách

/
/
/
647 Zobrazení



Hru, která vychází z osmdesát let staré dětské knížky, uvede malá scéna Horáckého divadla v Jihlavě v sobotu 3. prosince od 17.00. Hra vychází z oblíbené dětské knížky a v roce 1985 byl pak podle ní natočený stejnojmenný desetidílný animovaný večerníček, který namluvil Vladimír Ráž. Později vyšla i jeho audioverze na CD.

Z původních devíti pohádek převedla dramaturgyně Barbora Jandová a režisér Michal Zetel do jevištní podoby pět příběhů, které divákům bude vyprávět a hrát pět herců. Milan Šindelář jako hodný a moudrý pan Blahoš, Josef Kundera jako Nejvyšší pan železničář a tři Mašinkové, z nichž každý má v představení svůj příběh – Vít Hofmann (O pyšné mašince), Stanislav Gerstner (O mašince, která nechtěla jezdit po kolejích) a Zdeněk Stejskal (Jak jela mašinka pro brambory), který hraje ovšem také Černokněžníka Zababu a Tatínka.    

Celé představení začíná (stejně jako v knížce) ve chvíli, kdy si Nejvyšší pan železničář nechá u Černokněžníka Zababy postavit největší lokomotivu na světě.

  • Facebook
  • Twitter