Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Historicky první svatba v Jaderné elektrárně Dukovany

/
/
/
/
gallery
3078 Zobrazení



První svatební ano zaznělo dnes 22. června v Infocentru dukovanské elektrárny z úst Jany Manové a Milana Hypra z Rouchovan, z obce, která těsně sousedí s místní jadernou elektrárnou.

Dva mladí lidé, kteří podle svých slov berou jaderku jakou součást svého života, jsou zvyklí experimentovat. Elektrárnu jako místo pro svůj velký den si vybrali záměrně. „Chtěli jsme se vzít na nějakém neobvyklém místě,“ říká ženich Milan Hypr. „Na elektrárnu jsme zvyklí, je naší součástí,“ dodává s úsměvem „čerstvá“ nevěsta Jana Manová – Hyprová. Oba novomanželé v současné době pracují v Karlových Varech, ale plánují se v nejbližších dnech do Rouchovan vrátit a zůstat tady. Oddávajícím byl starosta obce Dukovany Miroslav Křišťál. „Mám za sebou desítky svateb, jak na obecním úřadě, tak také na našem nově zrekonstruovaném zámku, i v krásném anglickém parku. Dnešní sňatek v jaderné elektrárně je i pro mne zajímavou premiérou,“ říká Miroslav Křišťál. Mladým novomanželům přišel vše dobré do dalšího života popřát také ředitel elektrárny Miloš Štěpanovský v doprovodu elektrárenských maskotů skřítků Joulinky a Watíka.

Infocentrum Jaderné elektrárny Dukovany patří mezi nejnavštěvovanější technická zařízení v regionu. „Ročně elektrárnu navštíví přes 32 tisíc návštěvníků. Kromě pravidelných prohlídek výstavní expozice se zde také konají výstavy obrazů, besedy, přednášky i akce pro rodiny s dětmi. Od letošního roku si zde mohou návštěvníci vyzkoušet největší mlžnou komoru v Evropě i řadu dalších interaktivních modelů. Dnešní svatební obřad byl prvním v celé historii provozu elektrárny a věříme, že zaujme i další zájemce o využití tohoto výjimečného prostředí,“ dodal tiskový mluvčí JE Dukovany Jiří Bezděk.

 

  • Facebook
  • Twitter