Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hematologové z jižní Moravy a z Vysočiny se sešli v Milovech. Předávali si zkušenosti na jarním sympoziu

/
/
/
358 Zobrazení



Do centra Žďárských vrchů se sjeli zdravotníci z oboru hematologie ze všech částí Moravy. V milovském hotelu Devět skal se totiž konalo Jarní hematologické sympozium s doprovodnou výstavou zdravotnické techniky a farmaceutických preparátů.

Zdravotníci si vyměňovali znalosti a předávali nové poznatky z oboru. Přednášející pomohli názornými případy svým kolegům lépe se zorientovat v současných trendech a seznámili je prostřednictvím jednotlivých příkladů s nejnovějšími zkušenostmi ze své praxe.

Záštitu nad setkáním převzal Miroslav Penka, který společně s primářkou oddělení klinických laboratoří a transfúzní služby Nemocnice Nové Město na Moravě Vlastou Musilovou hematologické sympozium zorganizoval. „Panu profesorovi bych chtěla poděkovat za podporu, kterou mi věnoval po celou dobu, po kterou šéfuji laboratořím a hematologii v novoměstské nemocnici. Velmi mi pomohl nejen v klinické oblasti, ale také s výchovou dvou šikovných lékařek. Kdyby nám přihrál ještě jednu, bylo by to skvělé,“ rozesmála svým úvodním proslovem všechny přítomné Vlasta Musilová.

Její slova ovšem také připomněla skutečnost, že se odborníci ve zdravotnictví těžko hledají, a že i když není zatím situace kritická, nesmí se nad ní přivírat oči. I proto jsou společná setkání odborníků v oboru důležitá a výměna zkušeností velkým přínosem. „Vlastní zkušenosti hematologů pokládám za nesmírně cenné, právě díky nim jsou podobné semináře velmi navštěvované,“ podotkl Miroslav Penka.

  • Facebook
  • Twitter