Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští policisté vyřešili sérii vloupání do rekreačních objektů

/
/
/
729 Zobrazení



Ve spolupráci s policisty Chrudimska objasnili havlíčkobrodští kriminalisté sérii vloupání do rekreačních objektů na Chotěbořsku a Jeníkovsku. Celková škoda dosáhla na tři sta tisíc korun a pachatelem je sedmapadesátiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti, který se vloupal do objektů ve čtyřiadvaceti případech na Havlíčkobrodsku a Chrudimsku, vypátrali havlíčkobrodští kriminalisté tento týden. Dopadli ho na Českobudějovicku, kde aktuálně pobýval. „Sedmapadesátiletého muže z Havlíčkobrodska obvinil policejní komisař ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a dále pokračujících přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ uvedla Hana Adámková, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností.

Na Chotěbořsku a Jeníkovsku se vloupal do šesti domů, osmi rekreačních objektů a jednoho stavení mlýna. „Majitelům způsobil krádeží věcí škodu za více než 150 tisíc korun a další škoda za necelých sedmdesát tisíc korun jim vznikla poškozením. Muž kradl zejména historické a starožitné předměty, nářadí, obrazy, jízdní kola a další věci, na které narazil. Nejvyšší škodu způsobil majiteli stavení v obci nedaleko Vilémova, kde odcizil z domu, stodoly, dílny a včelína mimo jiné díly na motocykly, nářadí a starožitnosti v celkové hodnotě necelých šedesát tisíc korun. Při jiném vloupání při devastačních pokusech o vniknutí do rekreačního domu způsobil poškozením dveří a okna škodu za bezmála dvacet tisíc korun, “ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Na Chrudimsku se muž vloupal do devíti rekreačních objektů.

Po provedení nezbytných úkonů obviněného muže policisté propustili ze zadržení propuštěn a dále případ vyšetřují. Za trestnou činnost lze podle informací policistů uložit trest odnětí svobody až na dobu pěti let.

  • Facebook
  • Twitter