Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodské muzeum vydává knížku Ze života na venkově v okolí Havlíčkova Brodu

/
/
/
566 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod vydalo novou knihu nazvanou Ze života na venkově v okolí Havlíčkova Brodu. Zájemci o historii regionu se s ní mohou potkat na 32. pokračování Podzimního knižního veletrhu, který se koná od pátku 14. do soboty 15. října v Havlíčkově Brodě.

Autoři se v knize snaží čtenářům přiblížit lidové zvyky a obyčeje, které se podařilo mezi pamětníky zachytit. Některé se dochovaly jen v zápisech národopisných pracovníků, obvykle učitelů venkovských škol z přelomu 19. a 20. století. Kniha popisuje průběh obyčejového, liturgického a pracovního roku, čtenáři v ní najdou rejstřík zmíněných obcí a ilustrace od Dušana Naňáka.
Knížka odpovídá na otázky, jak se slavil masopust ve Slavníči, posvícení v Hurtově Lhotě, Vánoce ve Větrném Jeníkově nebo jaké pověsti se vyprávěly o Velkém pátku na Brodsku

Kniha stojí 299 Kč a k dostání bude na Podzimním knižním veletrhu, v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod od 11. října a na muzejním eshopu www.muzeumhb.cz

  • Facebook
  • Twitter