Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodská nemocnice otestuje denně na dvě stovky pacientů s podezřením na Covid-19

/
/
/
865 Zobrazení



Odběrový stan na Covid-19 v Nemocnici Havlíčkův Brod funguje už sedm dní v týdnu. Denně zde zdravotníci zvládnou otestovat 200 pacientů s podezřením na Covid-19. Zároveň nový přístroj umožňuje zvládat zpracování většího množství vzorků.

Velice efektivně a v krátkém časovém úseku pacienti jdoucí na odběry přijíždějí či přicházejí do odběrového stanu na hlavním nemocničním parkovišti a rychle se vrací do svých domovů. Výsledky přitom dostávají do 24 hodin, nejdéle 48 hodin od výtěru. Oddělení společných laboratoří získalo v minulém týdnu nového pomocníka – vysokokapacitní přístroj na vyhodnocování vzorků. Aktuálně se jeho provoz rozjíždí, a tak se denně v laboratoři zvládne vyhodnotit 200 až 250 vzorků.
„Naše nemocnice je zcela samostatná ve vyhodnocování vzorků. Velký dík patří personálu oddělení společných laboratoří, který se snaží dlouhodobě zvládat navyšování odběrů dle potřeb hygienické stanice, praktických lékařů i interních požadavků pro hospitalizované pacienty, tak jak to vyžaduje epidemiologická situace,“ řekla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Lada Nováková.


Stabilní týmy zdravotníků v odběrovém stanu zde fungují už od března letošního roku bez přestávky. Nemocnice v Havlíčkově Brodě totiž jako jediná v kraji nezrušila provoz stanu ani po jarní pandemii.
V Nemocnici Havlíčkův Brod bylo od začátku září hospitalizováno už 350 Covid-19 pozitivních pacientů na různých odděleních- infekční, plicní, interní, chirurgické, ortopedické, ARO a interní JIP či oddělení následné péče a rehabilitace. Lůžkový fond nemocnice je zatím dostačující. Téměř vytížené jsou kapacity lůžek JIP a lůžka ARO. Do současnosti bylo v izolaci 150 zaměstnanců nemocnice ze všech profesí.


  • Facebook
  • Twitter