Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havárie osobního auta zastavila v neděli ráno dálnici na Vysočině

/
/
/
164 Zobrazení



K dopravní nehodě vyjížděli policisté, zdravotníci a hasiči před osmou hodinou ranní v neděli 14. dubna, policisté museli dálnici D1 na 104. kilometru ve směru na Brno uzavřít.

„V úseku havarovalo osobní auto Škoda Kodiaq šedé barvy se slovenskou registrační značkou a podle současných informací se zranili dva lidé. Na místě přistál vrtulník Letecké záchranné služby Kraje Vysočina, zasahují zde složky integrovaného záchranného systému,“ popsala prvotní informace policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální hasičské stanice v Jihlavě. „Při nehodě se zranili dva lidé. Jednu zraněnou osobu transportovali zdravotníci do nemocnice letecky, druhou přivezli sanitním vozem. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření, uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbentem a místo události technicky zabezpečili,“ dodala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Osobní vůz řídila podle informací policistů osmadvacetiletá žena a vedle ní seděl dvaatřicetiletý muž. „K nehodě došlo se zatím nezjištěných příčin a při dopravní nehodě se vozidlo převrátilo na střechu a oba členové posádky se zranili a skončili v péči záchranářů,“ doplnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.


Aktualizace 10.00
Podle informací policistů byla dálnice po půl desáté dopoledne v úseku 104. kilometru ve směru na Brno opět plně průjezdná.

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově prošetřují nehodu a k řádnému objasnění příčiny a především průběhu vážné nehody by potřebovali informace od případných svědků, kteří nehodu viděli nebo jeli bezprostředně za vozidlem a mají ve svých autech palubní kamery. „Uvítali bychom veškeré informace a záznamy, které by způsob jízdy a chování řidičky a jejího spolujedoucího zachytily, aby se obrátili na linku 158. Stejně tak se obracíme na všechny řidiče a spolujezdce, kteří si posádky vozidla Škoda Kodiaq se slovenskou registrační značkou všimli dneska ráno na některém z parkovišť na dálničním oddělní a zaznamenali případně nějaké podezřelé chování těchto osob, aby se obrátili na linku 158. Za vaši pomoc děkujeme a nesmírně si každé pomoci vážíme,“ uzavřela Dana Čírtková.

Úvodní foto: Místo havárie na 104. kilometru dálnice D1, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter