Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Gothic rock koncert a XIII. století v Brodě

/
/
/
634 Zobrazení



Klub Oko v Havlíčkově Brodě bude v pátek 8. března svědkem zajímavé hudební akce nazvané Gothic rock koncert. Hlavní kapelou večera bude XIII. století z Jihlavy.

Svou hudbu charakterizuje jako gothic rock. Vznikla roku 1990 z punkové kapely HNF (Hrdinové nové fronty) a své první album Amulet vydali o dva roky později. Jádrem skupiny je zpěvák, textař, kníže temnoty, hudebník a spisovatel Petr Štěpán (kytara + zpěv) doplňuje ho jeho bratr, hudebník a herec Pavel Štěpán (bicí nástroje). S duem bratrů vystupuje Miroslav Paleček (baskytara + zpěv) a Andrea Kožená (klávesy + zpěv).
Skupina je populární také v Polsku. V různých obměnách sestavy doposud natočila a vydala 12 řadových alb, dva záznamy koncertů (Nocturno, Live in Berlin) a tři kompilace (Karneval, 2CD Ritual, 3CD Horizont události). Album Horizont události obsahuje mimo skladeb skupiny a nových skladeb Faust a Bohové na strojích i skladatelskou tvorbu Petra Štěpána – scénickou hudbu k divadelním hrám a elektronický projekt Hindenburg.
U příležitosti oslav výročí pětadvaceti let fungování XIII. století 5. února 2016 vydalo studiové album s názvem Intacto. Podle slov Petra Štěpána by mělo Intacto být poslední studiovou deskou skupiny, 21. října 2016 vyšel desetialbový box, pojmenovaný Pandora. Exkluzivně k jeho vydání skupina v červnu téhož roku dodatečně ve studiu natočila dvě nové, bonusové skladby – Nový věk temnoty a Evropa. V roce 2019 vychází album Frankenstein a v roce 2020 2 CD Zahrada světel. Kapela chystá vydání nového CD a přitom stále koncertuje jak u nás, tak v zahraničí. „Posluchači se mohou těšit jak na největší hity kapely, tak na průřez celým obdobím bohaté diskografie XIII. století. Jako předkapela vystoupí Výsměch? z Poličky a koncert uzavře Alvaréz Peréz z Brna.
„Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji za 350 Kč. Předprodejní místa: Havlíčkův Brod: Ethno Shop Tulipán a Cafe Art Oko v Jihlavě První Telefonní. Na místě budou stát 400 Kč, uvedl Jakub Tauber, pořadatel koncertu a majitel Cecek Records. XIII. století vydalo v roce 2015 u Cecek Record CD Výsměch?

  • Facebook
  • Twitter