Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Funny Fest rozezní náměstí ve Velkém Meziříčí

/
/
/
728 Zobrazení



Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 6. ročník multižánrového festivalu Funny Fest 2020. Akce se tradičně uskuteční na náměstí ve Velkém Meziříčí v pátek 7. srpna od 15.00 do 22.00.

Hlavním cílem tohoto festivalu je zmírnit předsudky společnosti vůči nízkoprahovým zařízením a jejím uživatelům, vytvořit zábavnou akci pro širokou veřejnost a poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času u dětí a mládeže, kdy jeho nenaplnění může často vést k nevhodnému chování jako je experimentování s drogami, drobné krádeže atd.

„Osud letošního Funny Festu byl do poslední chvíle na vlásku. V době, kdy většinou akci plánujeme, se kvůli koronavirové krizi nevědělo, zda vůbec bude moci proběhnout. Jakmile jsme se dozvěděli, že bude možné náš festival uspořádat, nezbývalo nám na organizaci už mnoho času a s kolegyněmi jsme řešily, zda do toho jít nebo ne. Díky nadšení a motivaci od našich dobrovolníků, kamarádů a vystupujících kapel jsme to všichni nevzdali a jsme za to moc rádi. Byla by prostě škoda nevyužít potenciál všech, kteří jsou v dnešní době ochotni pomoci zdarma ve svém volném čase či vystoupit bez nároku na honorář. Hlavně díky nim a našim zvukařům a sponzorům se tedy můžeme společně těšit na pohodové odpoledne plné skvělé hudby, občerstvení a zábavy,“ říká Martina Horníčková, vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez.

Program festivalového odpoledne je velmi pestrý. Je připraven například slalom s brýlemi, které simulují stav požití alkoholu nebo marihuany, malování na obličej, tetování třpytkami, stolní fotbálek, fotokoutek nebo si návštěvníci mohou vyrobit svou festivalovou placku. Z hudby je možné se těšit na místní uskupení EIRIK, Michaela Zapletala a Jakuba Šimona Acoustic či na Jakuba T. Hladíka, dále na kapelu Gender Question z Třebíče nebo jihlavské Vzhůru a níž. Motivace vystupujících je jasná.

„Do účasti na Funny Festu jdeme vždy hrozně rádi. Vážíme si činnosti nízkoprahových center a lidí, kteří za nimi stojí, a jsme rádi, když naším vystoupením můžeme jejich úsilí a aktivitu podpořit,“ vzkazují členové kapely Vzhůru a níž. „Rádi podpoříme kulturní akce jako je tato a pevně věříme, že lidé budou odcházet s úsměvem na tváři, ať už z hudby, kterou uslyší, nebo z písní, které znají,“ doplňují Michael Zapletal a Jakub Šimon.

„Do NZDM Wellmez jsem přišla poprvé jako praktikantka na podzim loňského roku. Pracoviště a jeho cílovou skupinu jsem si okamžitě zamilovala, a když přišla nabídka stát se členem týmu, neváhala jsem ani minutu. Teď mě čeká můj první Funny Fest a jsem plná očekávání. Tato akce má podle mého názoru velký potenciál. Setkává se zde příjemné s užitečným. A formuje se zde náhled společnosti na funkci a potřebnost NZDM v našich městech,“ dodává Michaela Daňková, pracovnice v sociálních službách NDZM Wellmez.

Kromě spojení příjemného s užitečným se festival snaží také o co nejužší spolupráci s místními subjekty. Proto se na občerstvení podílí mimo jiné i Kavárna a bistro Termoska, která sídlí přímo na náměstí a která nabídne něco dobrého na pití i zub.

„Bude se tedy na co těšit po všech stránkách, a proto všechny srdečně zveme v pátek 7. srpna od 15.00 na náměstí ve Velkém Meziříčí,“ uzavírá nabídku k příjemně strávenému pátečnímu odpoledni Martina Horníčková.

  • Facebook
  • Twitter