Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotosoutěž Photographia Natura 2023 se představuje v Jihlavě

/
/
/
443 Zobrazení



Výstava fotografií dvacátého ročníku fotografické soutěže Photographia Natura je od počátku prosince k vidění v prostorách muzejních arkád. Zájemci si mohou prohlédnout nejen vítězné snímky na téma To nejkrásnější z přírody.

„Do uzávěrky jsme obdrželi 188 soutěžních fotografií od 28 autorů z 15 obcí a měst z území celé republiky (od středních Čech až po Ostravsko), celkem 13 autorů bylo z Jihlavy. Vzhledem k šíři tématu a pestrosti doručených snímků jsme je rozdělili do dvou kategorií: 1. Krajina a 2. Ostatní fotografie.
V pondělí 27. listopadu osmičlenná porota posoudila snímky zařazené do soutěže a přidělila body celkem 56 snímkům v obou kategoriích dohromady. Nejvíce bodů, a tedy vítězství v kategorii Krajina získala fotografie Šumavské svítání od Leoše Tůmy z Jihlavy. Na druhém místě skončil snímek Když mlha teče od Karla Slimáčka z Jihlavy a třetí místo získal Jaroslav Svoboda z Hostětic u Telče se snímkem Bouřka.
V kategorii Ostatní fotografie získal první místo Jan Halík ze Záborné za snímek Ten je můj. Druhé místo získal jihlavský autor Pavel Zach za snímek Sbormistr špaček a třetí pozici obsadil opět Jan Halík ze
Záborné snímkem Já tě neznám,“ popisuje kurátor výstavy
Výstava Photographia Natura 2023 bude v jihlavském muzeu přístupná do neděle 4. února 2024 a následně bude zapůjčena do Horácké galerie v Novém Městě na Moravě a později i do Muzea Vysočiny Třebíč, kde bude vystavena na třebíčském zámku.

  • Facebook
  • Twitter