Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalovou Vysočinu v sobotu ráno čeká náročný duel v Sokolově

/
/
/
682 Zobrazení



V sobotu 18. srpna se fotbalisté FC Vysočina Jihlava utkají na západě Čech po sedmi letech s celkem Baník Sokolov. Jihlava dosud nikdy v historii nedokázala v Sokolově zvítězit a z šesti duelů vydolovala pouze dvě remízy. Utkání začíná od 10.15. 

V říjnu 2011 zde tým FC Vysočina vedený trenérem Romanem Pivarníkem podlehl 3:1, čímž navázal na prohry či výsledkové propadáky let předchozích. Pamětníci jistě vzpomenout drtivé jihlavské porážky 5:1 z října 2009 nebo dokonce 5:0 z května téhož roku.

Se vstupem do aktuálního ročníku národní ligy nepanuje v Sokolově spokojenost. Tým kouče Pavla Horvátha, jenž Baník převzal v létě 2017, má po čtyřech kolech pouze bod za bezbrankovou remízu ve Varnsdorfu. V úvodních dvou kolech totiž prohrál v Ústí nad Labem i ve Vítkovicích, navíc v dosud jediném domácím duelu podlehl 1:3 Hradci Králové.

V sokolovském dresu lze nalézt trojici fotbalistů, kteří zanechali stopu v FC Vysočina. Je jím jihlavský odchovanec a krajní záložník Jan Kosak, zkušený stoper Milan Mišůn a urostlý útočník Václav Vašíček. Prvoligové zkušenosti mají též gólman Jaroslav Belaň a záložníci David Štípek, Stanislav Vávra a Petr Glaser.

Před nadcházejícím duelem pátého druholigového kola jsme hovořili s asistentem trenéra Michalem Šmardou: „Bez ohledu na historickou vzájemnou bilanci víme, že nás v Sokolově čeká velmi těžké utkání. I s ohledem na fakt, že se Baníku vstup do soutěže příliš nepovedl, můžeme očekávat, že domácí udělají maximum pro to, aby proti nám zvítězili. Určitě nebudou chtít ztrácet další body. Ve hře Sokolova lze pod taktovkou Pavla Horvátha vypozorovat herní prvky z Plzně a mužstvo má velkou sílu v ofenzívě. Z naší strany to bude vyžadovat 100% nasazení, kvalitní a zodpovědný výkon. Nesmíme dát soupeři čas a prostor k rozvinutí kombinace. Zároveň musíme být kvalitní na míči a v ofenzívě si počkat na gólovou příležitost. Snad potvrdíme, že se nám venku daří branky střílet.“

  • Facebook
  • Twitter