Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalisté FC Vysočina ve středu o pohárový postup proti Spartě

/
/
/
927 Zobrazení



Pět dnů po vydařeném ligovém derby proti Zbrojovce Brno se fanoušci FC Vysočina mohou těšit na utkání, v němž ve středu 25. září v Jihlavě od 17.00 přivítají domácí Spartu Praha. Ve hře bude postup mezi 16 nejlepších týmu národního poháru MOL Cup.

Sparta jako účastník předkol evropských pohárů do MOL Cupu vstupuje až třetím kolem. Nachází se v nelehké situaci po nepřesvědčivém vstupu do první ligy, kdy se po deseti odehraných zápasech pohybuje na sedmé příčce tabulky se ziskem pouhých 14 bodů. Navíc po nevydařené nedělní bitvě se Slavií, která si z Letné odvedla vítězství 0:3.
O středečním pohárovém měření hovořil letenský kouč Václav Jílek už na tiskovce po derby. „Musíme si vše dobře vyhodnotit, hodit za hlavu a jít dál. Máme tři dny do těžkého zápasu, kdy jedeme do Jihlavy, která je jedním z předních týmů druhé ligy. Zde nás nečeká nic snadného. Duel s Vysočinou jistě bude mít svůj vliv i na další náročné ligové utkání, která nás v neděli čeká v Plzni.“

Vysočina do třetího pohárového kola přešla po dvou výrazných vítězstvích nad divizním Humpolcem (0:9) a třetiligovou Hostouní (1:6). Atraktivní duel proti Spartě bude pro jihlavský tým výraznou motivací: „Zápas proti Spartě je pro nás všechny velkou odměnou, ale zároveň do něj půjdeme s tím, že budeme chtít kousat a letenský tým potrápit. Víme, že Sparta má v této sezóně nepřesvědčivé výsledky a pohybuje se pouze uprostřed ligové tabulky. Její ambice jsou přitom mnohem vyšší. Určitě k pohárovému utkání přistoupí se vší vážností a bude chtít postoupit. My jí to ale nedáme zadarmo a o postup se porveme. Myslím si, že jsme doma silní a dokážeme Spartu potrápit. Zvlášť, když má za sebou těžké derby se Slavií a před sebou neméně náročný ligový duel v Plzni,“ řekl k nadcházejícímu utkání trenér Radim Kučera.

Domácí lodivod se vyjádřil i ke složení pohárové sestavy FC Vysočina. „S ohledem na zdravotní stav týmu a vytížení hráčů se budu snažit postavit to nejlepší. Každý hráč, který ve středu v našem dresu nastoupí, na hřišti odevzdá všechno. I proto doufám, že dorazí početná divácká kulisa a my se zase předvedeme v dobrém světle.“

  • Facebook
  • Twitter