Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fotbalisté FC Vysočina se těší na páteční magnet kola proti Zbrojovce Brno

/
/
/
803 Zobrazení



Nadcházející deváté kolo druhé fotbalové ligy nabídne v pátek 20. září od 18.00 v Jihlavě utkání aspirantů na postup a derby duel FC Vysočina a Zbrojovka Brno.

Zbrojovka do druhé ligy sestoupila stejně jako FC Vysočina v květnu 2018 a taktéž neuspěla o rok později v baráži, když byla nad její síly Příbram. Do aktuálního ligového ročníku vstoupila s jednoznačnými postupovými ambicemi, když před startem sezóny vyhlásila útok na 1. místo, které jako jediné zajišťuje přímý postup do nejvyšší soutěže. Na výborné jaro a úspěšnou letní přípravu však Šustrův tým herně a výsledkově nenavázal. Prohrál na Dukle Praha a hned čtyřikrát pouze remizoval – ve Vlašimi, s Pardubicemi, s Ústí nad Labem a v Třinci.

Neuspokojivé výsledky sportovní vedení Zbrojovky přiměly k velké aktivitě na přestupovém trhu. Do Brna tak v období kolem reprezentační pauzy dorazily tři výrazné posily – stoper Šmíd, střelec Pázler a též brněnský odchovanec a exreprezentační středový záložník Vaněk. V posíleném složení „Flinta“ zvládla náročné brněnské derby proti Líšni v uplynulém kole druhé ligy.

Současný tabulkový rozdíl mezi FC Vysočina Jihlava a Brnem činí čtyři příčky a pouhé tři body. Historická bilance vzájemných soubojů hovoří jednoznačně pro Jihlavu, která v dosavadních devíti domácích duelech zvítězila hned šestkrát. Nutno však připomenout, že poslední dvě ligová představení Zbrojovky na Vysočině skončila vítězstvím hostujícího celku. Navíc Kučerův tým Brnu podlehl i v obou přípravných cyklech. Poslední jihlavská výhra nad Brnem se zrodila v úvodním kole loňského ligového ročníku, kdy Vysočina vyplenila stadión na Králově Poli v poměru 1:3.

Ambice Zbrojovky jsou podtrženy tradicí, velikostí moravské metropole, finanční silou klubu a samozřejmě též kvalitou kádru. V brance má důvěru mladík Floder. Ve středu obrany lze očekávat posilu Šmída a exjihlavského Kryštůfka, ovšem nastoupit mohou i neméně kvalitní Pavlík či Šural. Vlevo je velkou oporou zkušený Eisman a defenzivní úkoly v záloze plní Bariš. Tvorba hry je na Vaňkovi, Šumberovi či Krškovi. Na křídle operuje velice nebezpečný Štěpanovský, zlobit mohou i Bartolomeu či Přichystal. Branky leží na bedrech podhrotového Růska a urostlých střelců Pázlera a Magery.

„Jako trenér Jihlavy mám s Brnem špatnou bilanci, což se v pátek budeme snažit zlomit. A samozřejmě navázat na dosavadní stoprocentní domácí bilanci v aktuální sezóně. Čeká nás velice náročný duel proti kvalitnímu protivníkovi, který neskrývá jednoznačné postupové ambice. Musíme se na něj výborně připravit a podat daleko lepší výkon, než proti Chrudimi. Věřím, že nám k tomu pomohou naši fanoušci a zaplněný stadion,“ řekl k nadcházejícímu utkání trenér Radim Kučera.

  • Facebook
  • Twitter