Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fond Kaufland letos rozděluje rekordní částku zrakově postiženým, na Vysočině pomohl nevidomému cyklistovi

/
/
/
535 Zobrazení



Bára už si přečte učebnice, Emílie si konečně může hrát, Vašek bere syna na výlety, Aneta snadno skládá puzzle… To jsou jen některé z příběhů, ke kterým pomohl Fond Kaufland podporující zrakově postižené, do něhož každoročně putuje výtěžek z vánoční sbírky pro Světlušku.

Naposledy do ní zákazníci obchodního řetězce darovali přes 12 milionů korun, Kaufland je dorovnal na 17 milionů Kč. „Díky této rekordní částce bylo v prvním kole letošního grantového řízení podpořeno 33 jednotlivců a 24 organizací po celé České republice,“ uvedla tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Společnost Kaufland se dlouhodobě snaží pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Jedním z projektů, v nichž se výrazně angažuje, je Světluška, veřejná sbírka Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá zrakově postiženým. V rámci této sbírky vznikl Fond Kaufland, který získané finanční prostředky rozděluje skrze otevřená grantová řízení. A letos rozesílá vůbec největší částku za 19 let existence Světlušky.

Komise složená ze zástupců Nadačního fondu Českého rozhlasu, Kauflandu a odborníků z oblasti služeb pro těžce zrakově postižené věnovala v rámci prvního kola grantového řízení už 839 900 Kč jednotlivým osobám a 1 579 707 Kč organizacím pomáhajícím lidem se zrakovými potížemi.

Na Vysočinu poslala v součtu téměř 140 tisíc Kč, mimo jiné tam pomohla také dvěma sportovcům. Ondrovi přispěla na pořízení trenažeru, který mu umožní kvalitnější přípravu na triatlonové závody, nevidomému cyklistovi Davidovi pak usnadnila nákup tandemového kola. Na Vysočině, konkrétně ve Žďáru nad Sázavou, byla také podpořena organizace Popálky, která díky tomu dofinancuje mzdu těžce zdravotně hendikepovaného kolegy. Kromě zrakového hendikepu je po úraze popálením zjizvený v obličeji a na rukou. Svojí prací se nejen sám začlení do společnosti, ale navíc pomůže i dalším popáleným vrátit se k běžnému životu.

Podporu z otevřeného grantového řízení Světlušky z Fondu Kaufland mohou celoročně získat nejen těžce zrakově postižení, ale také organizace pomáhající lidem s těžkým zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením. Nejčastěji se jedná o osobní asistence a odlehčovací služby, průvodcovské služby, nákup kompenzačních pomůcek nebo příspěvky na vzdělávání a volnočasové aktivity. Druhé kolo grantového řízení je již uzavřené, vyhodnocování žádostí probíhá v těchto dnech. Do třetího kola se žadatelé mohou hlásit do 24. října 2021.

  • Facebook
  • Twitter