Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Festival Jeden svět poprvé v Novém Městě na Moravě

/
/
/
267 Zobrazení



Novoměstská kulturní zařízení ve spolupráci se spolkem Lysina přinášejí do Nového Města na Moravě festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Projekce budou probíhat od 10. do 14. dubna v Kulturním domě v Novém Městě na Moravě.

Nové Město na Moravě se tak stává součástí komunity téměř padesátky českých měst, kde se lidé mohou těšit na zajímavé a aktuální snímky o důležitých tématech, jako například život v nedemokratických režimech, válečné konflikty nebo nejrůznější sociální či environmentální otázky.
Dopoledne 10., 11. a 12. dubna budou věnovány školním projekcím, po nichž budou následovat moderované besedy. Pozvání přijala například česko-afghánská novinářka Fatima Rahimi, o svém filmu bude se studenty online besedovat norský režisér Åsmund Hasli.

Pořadatelský tým festivalu Jeden svět

Od čtvrtka 11. dubna do neděle 14. dubna je pro veřejnost připraveno celkem šest snímků, ke čtyřem z nich jsou připraveny i moderované besedy či panelové diskuse. Přijede ukrajinská překladatelka a aktivistka Iryna Zabiiaka, facilitátor a terapeut Martin Nawrath, manažerka kulturních institucí Marcela Straková, odbornice na sexuální výchovu Dagmar Krišová, advokátka obětí sexuálního násilí Petra Petrů, ředitel domova pro seniory Sue Ryder Matěj Lejsal, pracovnice brněnské Diakonie ČCE pracující s lidmi s Alzheimerem Lada Žertová a Petra Stávková, a další. Vstupné na projekce pro veřejnost je 100 Kč.


Více informací na Facebooku Jeden svět Nové Město na Moravě či webu.
středa 10. dubna
8.00-12.00 projekce pro ZŠ + beseda s Fatimou Rahimi

čtvrtek 11. dubna
8.00-12.00 projekce pro ZŠ + beseda s Fatimou Rahimi
19.00 Bílý Anděl + beseda s Irynou Zabiiaka

pátek 12. dubna
8.00-12.00 projekce pro SŠ + besedy s Irynou Zabiiaka a Tomášem Pospíšilem
19.00 Pingpongová rodina + panelová diskuse s Marcelou Strakovou a Martinem Nawrathem + online beseda s Åsmundem Haslim

sobota 13. dubna
16.00 Proti větru + panelová diskuse s Dagmar Krišovou a Petrou Petrů
19.00 Kos v ostružiní

neděle 14. dubna
16.30 Domov Chagrin Valley + panelová diskuse s Matějem Lejsalem, Ladou Žertovou a Petrou Stávkovou
19.00 Tady Havel, slyšíte mě?

Další informace se dozvíte také na sociálních sítích:

https://www.instagram.com/jedensvet_nmnm/https://www.facebook.com/jedensvetnmnm

  • Facebook
  • Twitter