Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Farmářským trhům v Havlíčkově Brodě přálo počasí

/
/
/
834 Zobrazení



Druhé letošní farmářské trhy (FT) v Havlíčkově Brodě se uskutečnily na Havlíčkově náměstí v sobotu 5. června dopoledne, z původních přihlášených 47 prodejců přijelo 43. Mezi tradiční účastníky na FT patří rodinná ekologická farma Dvorský statek, s. r. o., z Olešenky nedaleko Přibyslavi.

Velká tří generační rodina vyrábí biodobroty z kozího mléka. Obhospodařuje 21 hektarů pro stohlavé stádo koz. Oživením FT je příchod nových prodejců a řemeslníků. Vladimír Melzner z Chotěboře – řezbářské výrobky, Miloslava Kostelencová ze Žďáru nad Sázavou – výroba pleteného zboží a Martin Láník z Jihlavy – ručně drátované dekorace. Znalci dobrého vína byli potěšeni stánkem Martina Červa ze Znojma.
„Vinařství Ondřej Kubic je malé rodinné vinařství, které má sídlo a zázemí v Hrádku u Znojma. Vyrábíme svěží vína s velice příjemnou vyváženou kyselinkou. V Havlíčkově Brodě na FT jsme poprvé. Většinou jezdíme na vinařské akce jako jsou například Olomoucké vinné slavnosti,” řekl Martin Červ, obchodní zástupce Vinařství Ondřej Kubic. „Počasí nám vyšlo a bylo to znát na návštěvnosti FT. Vystoupení skupiny AT TIME bylo zpestřením dnešní akce. Bohužel vzhledem k opatřením v souvislosti s onemocněním Covic-19 nebylo možné pro příznivce hudby dát lavičky před tribunu. Příští FT bude v sobotu 3. července od 8.00 do 12.00,” uvedla Alena Čechová, organizátorka farmářských trhů.

  • Facebook
  • Twitter