Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Expozice Voyage, Voyage v jihlavském muzeu

/
/
/
599 Zobrazení



Výstavu nazvanou Voyage, Voyage pořádá v prostorách muzejních arkád Muzeum Vysočina Jihlava budou, k vidění kresby originálního ženevského umělce českého původu Vincenta Dugogha. Vernisáž se koná v úterý 11. února od 17.00.

Autor českého původu se narodil v roce 1953 v Praze, kde absolvoval i Výtvarnou školu Václava Hollara.
„Od roku 1988 žije v Ženevě. Do svých prací promítá pocity, zkušenosti, pozorování a experimenty z každodenního života. V jeho díle se prolínají parodie, portréty quidamů, citace básníků a filozofů či kaligrafické zápisy, věnované široké škále námětů, od dějin umění po recepty, včetně např. strukturální analýzy hamburgeru nebo autobiografických poznámek.
Svá díla vystavoval například v Centru současného umění v Ženevě, dále třeba v galeriích v Rotterdamu či v Lausanne.
Soubor kreseb, který bude vystaven v jihlavském muzeu, je věnován tématu cesty, ať už v původním nebo přeneseném smyslu slova. Podstatná část z nich vznikla sur le vif v autobusu, který jezdí den za dnem dokolečka z Champelu na Place de Neuf a přepravuje lidi do práce, z práce nebo třeba z flámu…,“ popisuje Klára Bezděčková z jihlavského muzea.

  • Facebook
  • Twitter