Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Evropský týden mobility v Jihlavě – projížďka retro trolejbusy nebo cyklojízda městem

/
/
/
461 Zobrazení



Součástí Evropského týdne mobility, který se v Jihlavě uskuteční od 16. do 22. září, bude i kampaň Pěšky do školy. Cílem je strávit zdravě a aktivně začátek dne a zároveň pomoci bezpečnějšímu prostředí v okolí škol.

Akci letos zastřešuje téma Lepší dostupnost. Poukazuje tak na touhu jednotlivců po celé Evropě znovu navázat vzájemné kontakty po několika měsících izolace, omezení a limitů. Lidé se mohou opět setkávat v městském prostředí a zůstat ve spojení prostřednictvím veřejné dopravy.

Evropský týden mobility odstartuje v pátek 16. září v areálu Český mlýn, kde si budou moci zájemci vypůjčit lodě a projet se po řece. Možnost budou mít od 10.00 do 16.00. O den později, v sobotu 17. září, připravila program jihlavská zoologická zahrada. Na dopravním hřišti odstartuje charitativní Běh pro zoo.

Své dveře v rámci Evropského týdne mobility otevře zájemcům Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ), který navíc na neděli 18. září naplánoval i retro jízdy trolejbusy a autobusy na dvou linkách. „Jedna povede od dopravního podniku, přes ulici Březinova, ke Kauflandu, na Masarykovo náměstí a zpět do ulice Brtnická. Druhá pak od dopravního podniku, přes Masarykovo náměstí, na Bedřichov až k Bosch Diesel,“ popsal trasy Radim Rovner, předseda představenstva DPMJ.

10kilometrová cyklojízda
Vyznavači cyklistiky se mohou zúčastnit v úterý 20. září cyklojízdy, která startuje v 17.00 na Masarykově náměstí. „Začátek je u horní kašny. Pojedeme po hlavní silnici kolem City Parku, na Březinky, po ulici Pražská, ke Kauflandu, do Starých hor, na Horní Kosov a po Vrchlického zpět na náměstí. Trasa má zhruba deset kilometrů a na bezpečnost bude po celou trasu dohlížet policie,“ uvedl radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Součástí Evropského týdne mobility jsou i kampaně Pěšky do školyDo práce na kole, sousedské slavnosti Zažít město jinak nebo Výzva 10 000 kroků.

  • Facebook
  • Twitter