Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

ETM: Pomoc zoo, dendrologická procházka i cyklojízda na v Jihlavě

/
/
/
242 Zobrazení



Jihlava se i letos připojí k Evropskému týdnu mobility. Letos s podtitulem Kombinuj a jeď! Od 16. až do 24. září pro vás Zdravé město ve spolupráci s jihlavskými spolky a organizacemi připravilo program pro všechny.

Evropský týden mobility odstartuje v areálu Českého mlýna Festivalem Cyklospeciality a Brompton mistrovství České republiky a Slovenska. Jihlava bude vůbec poprvé v historii tento závod hostit. Těšit se můžete na doprovodnou soutěž o Best Dress, soutěž ve skládání kola Brompton na čas nebo na hlavní závod. Ten je, včetně doprovodných soutěží, otevřený i široké veřejnosti. „Pokud vlastníte skládací kolo Brompton a chtěli byste při této příležitosti poměřit své síly s ostatními, neváhejte a zaregistrujte se,“ láká David Florián, PR manager Cyklosepcialit.

Ačkoliv se jedná o prestižní podnik konaný po celém světě, jeho hlavní smyslem je přiblížit legendární anglické skládačky širší veřejnosti a umožnit členům komunity vzájemné každoroční setkání. Propozice závodu naleznete zde a on-line přihlašovací formulář vyplníte zde. Další podrobnosti pak najdete na www.cyklospeciality.cz.

Možnost zažít závodní atmosféru budou mít také děti s rodiči, pro které si místní sportovní akademie Elitavers přichystala závody na koloběžkách, v běhu a na kole.

V pondělí 18. září dorazí na Masarykovo náměstí VRTmobil, jehož pracovníci vám přiblíží cestování budoucnosti, tedy to, co o vysokorychlostních tratích ještě nevíte. Společně s VRTmobilem bude ve stejný den na náměstí prezentována vodíková mobilita. Svézt se bude moci například vodíkovým autobusem a k prohlédnutí bude i vysokozdvižný vodíkový vozík.

Úterý pak bude v rámci Evropského týdne mobility patřit v Jihlavě především dětem. Zdravé město si pro ně připravilo Zábavný program na dopravním hřišti. Od 9. do 13. hodin si tam budou moci vyzkoušet jízdu zručnosti na odrážedlech, koloběžkách i kolech, chybět nebude ukázka první pomoci záchranářů z Progress Rescue nebo doprovodný sportovní program Elitavers. 

V rámci Evropského týdne mobility připravilo Zdravé město Jihlava tradiční Jihlavský den zdraví. Uskuteční se ve středu 20. září na Masarykově náměstí. Účast přislíbili Státní zdravotní ústav, který bude zdarma zájemcům měřit cholesterol, glukózu a krevní tlak, Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, Adapta Jihlava, Adiktologická ambulance, Eurocentrum EUROPE DIRECT Jihlava, Bílý kruh bezpečí, Dobrovolníci Nemocnice Jihlava, Poradna pro odvykání kouření Nemocnice Jihlava, Senior Point, VZP, VOZP, VOR Jihlava, Integrační centrum Sasov a součástí bude i sbírka Kola pro Afriku. Do Jihlavy přijede její zakladatel Roman Posolda.

Akcí bude v rámci Evropského týdne mobility ale více. Například v sobotu 23. září se můžete s představiteli Kraje Vysočina, Třebíče a Jihlavy projet po cyklostezce Jihlava – Třebíč. Vyjíždí se v 8.30 od kavárny Cyklopaseka pod Helenínskou ulicí směrem na Luka nad Jihlavou, kde je mezi 10.00 a 11.00 připraveno pro účastníky cyklojízdy občerstvení. Pokračovat se pak bude do Třebíče na Bramborobraní.

Víkend 23. a 24. září pak bude v Jihlavě patřit dopravnímu podniku, který plánuje tradiční retrojízdy a dny otevřených dveří na vozovně. Pro podrobnější informace sledujte jejich internetové stránky

  • Facebook
  • Twitter