Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ensemble Damian na hudebním festivalu v Jaroměřicích

/
/
/
430 Zobrazení



Dalším hudebním zážitkem v řadě Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského v Jaroměřicích nad Rokytnou byl večer věnovaný F. A. Míčovi a jeho souputníkům.  Dílo La Semele zaznělo v podání olomouckého souboru Ensemble Damian, který se zaměřuje na autentickou interpretaci barokní a soudobé hudby.

Ensemble Damian má pohyblivý počet členů podle hraných skladeb. Ve jmenovaném hudebním díle vystupovali Hana Holodňáková (soprán) jako Semele, Dora Rubart Pavlíková (soprán) jako Giunone/Climene, Martin Ptáček (kontratenor) jako Giove, Šimon Hron jako Amor/Génius, Sergej Sanža jako Climene/Vendeta. Scéna a kostýmy Vendula Johnová, Tomáš Hanzlík, režie Tomáš Hanzlík.

Toto hudebně dramatické dílo napsal německý dirigent Johann Adolph Hasse ve dvacátých letech 18. století. Hlavní zápletka je vystavěná na konfliktu lásky, ctižádosti, nevěry a žárlivosti.

  • Facebook
  • Twitter