Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Emoce v síti. Fokus Vysočina v září opět pořádá Týdny pro duševní zdraví

/
/
/
477 Zobrazení



Devátého září proběhne v Havlíčkově Brodě další díl Týdnů pro duševní zdraví. Populární osvětovou akci pořádá Fokus Vysočina každoročně, letos se z náměstí přesune do parku Budoucnost. Událost, která má v Havlíčkově Brodě dlouholetou tradici, chce široké veřejnosti přiblížit problematiku duševních onemocnění a zdraví.

Podle dostupných statistik má s duševním onemocněním zkušenost každý pátý člověk v České republice. A to je alarmující číslo. „Podporujeme lidi v tom, aby se nebáli o svém duševním zdraví hovořit, aby se nebáli vyhledat pomoc, a aby věděli, kde ji mohou najít,“ říká Jan Míka, vedoucí havlíčkobrodského střediska Fokus Vysočina.
Právě destigmatizace duševního onemocnění je jedním z hlavních cílů osvětové akce Emoce v síti, kterou v Havlíčkově Brodě Fokus v rámci Týdnů pro duševní zdraví připravuje.
„Jedná se o tradiční celostátní událost, jejímž cílem je prostřednictvím kulturního, odborného a zároveň zajímavého programu upozornit veřejnost na problematiku duševních onemocnění a psychiatrické péče v České republice. Chceme spojit příbuzná témata, osobní zkušenosti, možné způsoby prevence duševních onemocnění i aktivity organizací působících v sociálně-zdravotní oblasti,“ pokračuje Jan Míka.
Návštěvníci se také letos mohou těšit na zajímavý program v havlíčkobrodském parku Budoucnost. „Připravili jsme rozmanitý program plný interaktivních workshopů a přednášek v kontextu emocí i online prostoru. Právě online prostor je v současné době velmi aktuálním tématem, proto jsme se rozhodli na něj více zaměřit. Chybět ale nebudou ani hudebního vystoupení. Cílíme na všechny věkové skupiny, proto ať půjdete ze školy, z práce či prostě jen okolo, zastavte se za námi do parku, my tam budeme“, vysvětluje Martin Fuit, sociální pracovník společnosti Fokus Vysočina.
„Doufáme, že v září bude epidemická situace natolik příznivá, že budeme moci akci uspořádat v klasickém formátu setkávání živých lidí. Pokud ne, přeneseme ji do online prostoru, naplnili bychom tak hlavní motto, tedy Emoce zachycené do sítě,“ uzavírá Martin Lukáš, vedoucí havlíčkobrodského Centra duševního zdraví.

Úvodní ilustrační foto: Týdny pro duševní zdraví, archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter