Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dveře jihlavské polytechniky se letos uchazečům otevřou hned dvakrát

/
/
/
621 Zobrazení



Uchazeči o studium na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) si letos mohou vybrat hned ze dvou termínů, kdy jim jediná vysoká škola se sídlem v Kraji Vysočina otevře své dveře. Poprvé budou moct zájemci školu navštívit ve čtvrtek 26. ledna. Ti, kterým termín během pracovního týdne nevyhovuje, pak mohou dorazit v sobotu 28. ledna.

V prostorách vestibulu školy čeká návštěvníky oba dny od 9.00 doprovodný program. Budoucí studenti a studentky se budou moct na stáncích jednotlivých kateder zeptat současných studentů na cokoliv, co je ohledně studia na VŠPJ zajímá. Na stanovišti mezinárodního oddělení se seznámí s možnostmi výjezdů na stáže a praxe do zahraničí. Na stánku jihlavského zkouškového centra British Council si budou moct otestovat, jak jsou na tom se znalostí angličtiny. Chybět nebude ani infopoint poradenského a kariérního centra, který přiblíží fungování bezplatné psychologické poradny pro studenty a zaměstnance školy. Ucelené informace o studiu poskytnou uchazečům prezentace jednotlivých kateder v historické aule.

Návštěvníci dne otevřených dveří budou mít i jedinečnou příležitost podívat se do dalších prostor školy a prohlédnout si učebny, posluchárny i laboratoře během skupinových prohlídek. Prohlídkovou trasu si přitom budou moct vybrat s ohledem na své oborové zaměření. Katedra technických studií představí své odborné laboratoře včetně laboratoře experimentálních měření, kyber-fyzikální továrny pro Průmysl 4.0 nebo nově vznikající laboratoře chytrých materiálů. Nejen zájemci o studium zdravotnických oborů si budou moct na anatomicky přesném modelu vyzkoušet masáž srdce. V učebně pohybových aktivit pak čeká účastníky prohlídek možnost prověřit svoji fyzickou kondici. Ve čtvrtek si budou moct se studentem cestovního ruchu a juniorským extraligovým hokejistou Matějem Kravcem na speciálním slide trenažéru vyzkoušet, že bruslit je možné i bez bruslí. V sobotu poskytne cenné tipy, jak zlepšit výkonnost na jízdním kole s pomocí cyklistického trenažéru, akademický mistr ČR v horských kolech Josef Kunášek. Ten na VŠPJ studuje prvním rokem aplikované strojírenství. Zcela odlišný druh pohybu zprostředkuje katedra sociální práce v rámci své ukázky geronto-obleku. Unikátní kognitivní pomůcka umožňuje uživateli na pár minut vyzkoušet, s jakými omezeními se při svém pohybu potýkají senioři.

Zájemci o studium na Vysoké škole polytechnické Jihlava mohou podávat přihlášky do prvního kola přijímacího řízení již nyní. Uzávěrka pro podání přihlášek do prvního kola je 10. května 2023. Pokud nebude kapacita studijních programů naplněna, budou vypsána další doplňková kola. Podrobnosti naleznou zájemci na www.vspj.cz/eprihlaska.

  • Facebook
  • Twitter