Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě bronzové medaile mladých stolních tenistů HB Ostrov

/
/
/
891 Zobrazení



Celostátní Žebříčkové turnaje mládeže České republiky ve stolním tenisu přinesly hráčům HB Ostrov Havlíčkův Brod dva cenné kovy. Oba měly bronzovou hodnotu. Žebříčkový turnaj dorostenců v Havířově skončil triumfem nejvýše nasazeného hráče Tomáše Martinka z TJ Ostrava KST. Z pětice stolních tenistů Akademie HB Ostrov Havlíčkův Brod si vedl nejlépe Radek Skála, jenž v semifinále prohrál s pozdějším vítězem Tomášem Martinkem a v konečném pořadí obsadil 3. příčku.

Osmičku nejlepších v turnaji dorostenců uzavíral Šimon Jadrný, který v osmifinále bravurně otočil zápas s královéhradeckým Janem Mokrejšem z 0:2 na 3:2. O jednu příčku za Jadrného, tedy na deváté místo, se zařadil Ondřej Květon. Smůlu měl další hráč havlíčkobrodské Akademie HB Ostrov Jakub Slapnička. Ve vyrovnané skupině porazil její vítěze Jana Mokrejše 3:1, přesto do osmifinále nepostoupil. Proti bylo několik míčků v minitabulce výsledků vzájemných zápasů mezi ním, Mokrejšem a Skálou, a tak nakonec obsadil 19. místo. Pátý havlíčkobrodský dorostenec, Filip Vondráček, skončil dvaadvacátý.

Radek Skála obsadil v Žebříčkovém turnaji dorostenců třetí místo

Také v Žebříčkovém turnaji mladšího žactva to HB Ostrov Havlíčkův Brod v Havířově “cinklo.“ Dvanáctiletý Štěpán Holub v náročném havířovském turnaji našel jediného přemožitele v semifinále, kde prohrál s pozdějším vítězem Davidem Sochorem s pražské Sparty 1:3. Semifinálová porážka však mladého havlíčkobrodského stolního tenistu nijak nepoznamenala. V utkání o 3. místo porazil Jana Hodinu po velké boji 3:2, když v koncovce rozhodující sady za stavu 9:10 odvrátil mečbol soupeře. Štěpán Holub tak navázal na sobotní “havířovský“ úspěch dorostence Radka Skály a získal pro HB Ostrov další bronzovou medaili.

Dobře si vedl i druhý mladší žák HB Ostrov v turnaji Jakub Růžička, který se rovněž probojoval mezi šestnáctku nejlepších hráčů soutěže. V I. kole, bohužel, narazil na Štěpána Holuba, s nímž po vyrovnaném boji prohrál ve čtyřech setech. Jakub Růžička skončil celkově šestnáctý a o jednu příčku si tím vylepšil žebříčkové postavení vydané před tímto turnajem.

  • Facebook
  • Twitter