Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvanáct kandidátních listin se uchází ve volbách v Jihlavě o zastupitelské posty

/
/
/
860 Zobrazení



V úterý 19. července v 16.00 bylo ukončeno přijímání kandidátních listin pro letošní volby. Nyní bude následovat přezkum a opravy, registrace proběhne až následně, a to nejpozději do 6. srpna.

V Jihlavě bylo podáno 12 kandidátních listin pro letošní zářijové volby do zastupitelstva města. Přijímání kandidátních listin bylo ukončeno v úterý 19. července v 16 hodin.

Kandidátní listiny podaly tyto strany:

ANO 2011

ČSSD a Levice

Jihlava srdcem

Komunistická strana Čech a Moravy

Malá strana velkých cílů

Moravské zemské hnutí

ODS a KDU-ČSL

Piráti a Fórum Jihlava

SPOLEK ZA ZDRAVOU JIHLAVU

STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI

Svoboda a přímá demokracie (SPD) s podporou Trikolory

Žijeme Jihlavou

Zároveň bylo ukončeno přijímání kandidátních listin do prvního kola voleb Senátu Parlamentu České republiky, kde bylo přijato šest přihlášek k registraci pro volební obvod č. 52 (Jihlavsko).

Bližší informace o kandidátech nelze v tuto chvíli poskytovat, protože má registrační úřad do 6. srpna čas na rozhodnutí o registraci či odmítnutí kandidátních listin a o případném škrtnutí kandidáta na listině. Registrace by měla být k tomuto datu ukončena v případě komunálních i senátních voleb.

Volit půjdeme na konci září

Letošní volby do zastupitelstev obcí a doplňovací volby do Senátu Parlamentu ČR se budou konat 23. a 24. září, případné druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu ČR 30. září a 1. října 2022.

Volební lístky se do schránek všem voličům musí dostat nejpozději 3 dny před konáním voleb, avšak opět budou k dispozici i ve volebních místnostech. Volební průkazy budou vydávány pouze pro volby do Senátu PČR a voliči si je mohou moci vyzvednout v obci svého trvalého bydliště, nejpozději však sedm dnů před volbami.
Bližší informace na webových stránkách jihlava.cz, záložka VOLBY.

  • Facebook
  • Twitter