Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva projekty z Vysočiny získaly podporu Nadace Via

/
/
/
480 Zobrazení



Nadace Via podpořila aktivity lidí, kteří chtějí měnit své okolí k lepšímu a budovat sousedské vztahy. Celkem 2 615 000 Kč z programu Živá komunita poputuje na podporu 55 projektů po celé republice. Na Vysočině získaly podporu projekty z Petrovic na Třebíčsku a Spolek Živý statek z Cholunné u Žirovnice na Pelhřimovsku.

Členové Sportovního klubu Petrovice s podporou místních lidí a obce chtějí obnovit prostor v přírodě nedaleko Petrovic na Třebíčsku, který dříve sloužil pro setkávání obyvatel obce a blízkého okolí. Prostor je nyní zarostlý a tím i delší dobu nevyužívaný. Součástí úpravy je i vytvoření přírodní cesty k místu, která dále pokračuje do sousední obce Řečice a dříve byla velmi oblíbená pro procházky přírodou. Obnovení tohoto prostoru umožní organizovat pravidelné sousedské, sportovní a klubové akce a vytvoří tak znovu prostor pro setkávání při akcích, které se nehodí do centra obce. Projekt získal podporu ve výši 38 900 Kč.

Prosotr, který chtějí sportovci z Petrovic zkultivovat a v budoucnu využívat, foto: archiv organizátorů

Spolek Živý statek z Cholunné, místní části Žirovnice s 51 obyvateli, si dal za cíl obnovit v lokalitě možnosti kulturního a sociálního vyžití. Cílem projektu je zútulnit a dobudovat v součinnosti s obcí místo pro setkávání komunity. Spolek bude koordinovat místní obyvatele při budování venkovního posezení před už vznikající klubovnou, osázení jejího okolí květinami a keři a jejím dovybavení deskovými i jinými hrami a výtvarnými potřebami. Vznikne potřebné místo pro setkávání místních, po kterém volá i zdejší mladší generace. Projekt podpořila částka 52 300 Kč z programu Dokážeme víc pro zaměstnance České spořitelny.

Živý statek v Cholunném u Žirovníce, foto: archiv organizátorů
  • Facebook
  • Twitter