Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva opilí řidiči v sobotu havarovali na silnicích Vysočiny

/
/
/
652 Zobrazení



Další dva opilé řidiče zastavila v sobotu 6. listopadu nehoda, první nezvládl okolo půl šesté ráno couvání v Třebíči, druhý po desáté hodině dopoledne nedal přednost v jízdě a srazil se s nákladním autem.


Kolem půl šesté ráno v Míčově ulici v Třebíči couval řidič s osobním vozem BMW po předchozím požití alkoholických nápojů z parkovacího místa mezi ostrůvek vytvořený z plastových obrubníků, to při couvání poškodil. „Ke zranění osob nedošlo a na osobním voze vznikla hmotná škoda ve výši asi 10 000 korun a na poškozeném dopravním zařízení škoda ve výši 10 000 korun. Jednadvacetiletý řidič na místě doznal požití alkoholických nápojů před jízdou. To policisté potvrdili dechovou zkouškou s výsledkem 1,55 promile alkoholu v krvi. Pozitivní byla také opakovaná dechová zkouška s hodnotou 1,70 promile alkoholu v krvi. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ popsala první událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu se po desáté hodině stala na křižovatce hlavní silnice s místní komunikací vedoucí do Bítovánek na Třebíčsku. „Třiapadesátiletý řidič projížděl s osobním vozem Škoda ve směru od středu obce směrem ke křižovatce se silnicí I/38. Nedal přednost v jízdě nákladnímu vozu, jehož řidič jel po hlavní silnici ve směru jízdy od Cidliny k Bítovánkám. Došlo ke střetu, při kterém se lehce zranil řidič osobního auta. Zraněného převezli záchranáři do nemocnice k ošetření. Na vozech vznikla hmotná škoda ve výši asi 250 000 korun a poškozením zábradlí a betonové výztuže mostku vznikla další hmotná škoda ve výši asi 50 000 korun. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky. Řidič nákladního vozu měl negativní výsledek, ale u řidiče osobního auta dechová zkouška ukázala 0,45 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška vykázala hodnotu 0,42 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotami souhlasil a požití alkoholu doznal s tím, že alkohol konzumoval předchozí den večer. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a případ dopravní nehody zadokumentovali. Muž je podezřelý z přestupku v dopravě. Policisté přestupek zadokumentují a odevzdají k řešení do správního řízení. Ve správním řízení hrozí řidiči sankce až 20 000 korun a zákaz řízení na 6–12 měsíců, řidič navíc přijde o sedm bodů v bodovém systému,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter