Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tenistům HTK Třebíč A těsně unikl postup do bojů o extraligovou baráž

/
/
/
1466 Zobrazení



První zářijový týden započaly bitvy v tenisové první lize družstev dospělých. Šestnáct celků, rozdělených do čtyř skupin, usilovalo o šanci dostat se do baráže o extraligu. V Liberci, Mostě a ve dvou pražských klubech, SK Hamr a TK Neridé, sledovali diváci základní skupiny od 7. do 9. září.

Třebíčský tým se představil v areálu TK Neridé. Postupně ho čekaly duely s LTC Modřany 2005, domácí družstvem a mužstvem SK OAZA Praha. Každý zápas hráli vždy čtyři muži a dvě ženy. Mezi muži reprezentovali klub z Vysočiny Ukrajinec Danylo Kalenichenko, Slováci Michal Selecký a Juraj Masár, Jakub Nicod (hostující z TK Sparta Praha) a domácí Martin Kobza s Ondřejem Válkem. Ženy hrály ve složení Monika Svobodová, Lucie Urbanová a Gabriela Jančíková. Kvůli situaci s koronavirem nemohly za Třebíč nastoupit Ágnes Bukta z Maďarska a Estrella Cabeza ze Španělska. „To, že nepřijely zahraniční hráčky nás okamžitě postavilo do role týmu, který se bude zachraňovat, s oběma zahraničními hráčkami bychom mohli usilovat minimálně o semifinále, případně finále celé soutěže,“ vyjádřil se k oslabení družstva kapitán Jaroslav Bulant.
Šanci se ukázat dostaly dorostenky Gabriela Jančíková a Lucie Urbanová. „Mladé hráčky si vedly velice dobře. Lucka má v sobě do budoucna velký potenciál, v singlu bojovala velice dobře proti starším a zatím výkonnostně lepším hráčkám. Gábina mě velice překvapila v deblu, kdy s Monikou vyhrály proti Neridé,“ zmínil se na adresu nadějných hráček Jaroslav Bulant. Kromě nich hrál i velký talent a jihomoravský přeborník dorostenců Ondřej Válek. „Ondra podal výborný výkon v obou zápasech a je pro nás příslibem do budoucna,“ pochválil nadějného hráče kapitán mužstva.
V pondělí porazili LTC Modřany 2005 6:0, po dohodě kapitánů se nehrály čtyřhry. V úterý je čekal duel s papírově nejsilnějším týmem skupiny družstvem domácích. Klání bylo vyrovnané a rozhodovaly až mužské debly. Nakonec HTK Třebíč prohrál nejtěsnějším rozdílem 4:5. V boji o druhé místo zaručující vyhnutí se baráže zvítězili 5:4 na pražskou Oázou. „Celkově musím pochválit celý tým za bojovnost, hlavně v rozhodujících čtyřhrách proti Oáze Praha v posledním zápase,“ dodal na závěr Jaroslav Bulant.
Družstvo dospělých HTK Třebíč A uhájilo ligovou příslušnost a příští rok je čekají opět boje v první lize.

  • Facebook
  • Twitter