Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopravní podnik vychází vstříc cestujícím v Jihlavě a přidává spoje

/
/
/
800 Zobrazení



MHD v Jihlavě se ještě víc přizpůsobuje požadavkům cestujících. Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) upravuje od soboty 1. dubna jízdní řády. Změny odjezdů spojů udělal na základě podnětů od cestujících a po jednáních s osadními výbory nebo s řediteli škol.

Už v únoru provedl dopravní podnik změny na autobusové lince 4 a od 1. dubna budou upraveny a doplněny spoje na autobusových linkách 2 a 12. Následovat pak bude ještě poslední sada změn odjezdů i četnosti spojů a to na linkách G a H.

„Od 1. dubna doplňujeme několik spojů z Helenína na Masarykovo náměstí a upravili jsme odjezdy spojů na základě požadavků středních škol v Heleníně  a dalších došlých podnětů,“ informoval předseda představenstva jihlavského dopravního podniku Radim Rovner s tím, že byly také na základě jednání s velkými zaměstnavateli v průmyslové zóně Červený Kříž uspíšené příjezdy na pracovní směny do Jipocaru a dalších firem v Červeném Kříži. Došlo proto také k dřívějším odjezdům linky 12 z Velkého Beranova. Podle slov Radima Rovnera podnik upravil i další ranní spoje na ostatních linkách, aby se zlepšily přestupní vazby. „Například první ranní spoje linky C jedou již ze zastávky Gorkého a na Masarykově náměstí se tím zlepší možnosti přestupů. Dále jsme posunuli také odjezd školního spoje linky 12 z Antonínova Dolu na 7.15,“ informoval Rovner.

Nové jízdní řády jsou už zveřejněny na webu www.dpmj.cz

Dopravnímu podniku došly žádosti o změny spojení a hlavně o posílení dopravy do okrajových částí města asi od necelé stovky cestujících. Vedení podniku je úzkém kontaktu s osadními výbory částí města a nyní připravujeme poslední úpravy jízdních řádů. „Pečlivě vyhodnotíme dvouměsíční únorový a březnový zkušební provoz a během následujících měsíců upravíme rovněž odjezdy spojů nových trolejbusových linek G a H. Počítáme s navýšením počtu hlavně odpoledních spojů do Antonínova Dolu v pracovní dny,“ uvedl Ing. Jaroslav Šetek z Dopravního podniku města Jihlavy a dodal: „Jsme však limitováni také počtem řidičů. Hledáme proto nové posily. Od dubna jsme zvýšily mzdy všem zaměstnancům a nabízíme novým šoférům také náborový příspěvek až 50 tisíc korun.“ 

  • Facebook
  • Twitter