Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dokáže Vysočina prodloužit vítěznou sérii i proti Prostějovu?

/
/
/
612 Zobrazení



Fotbalisté FC Vysočina v probíhajícím ligovém ročníku dvakrát dokázali získat hned čtyři vítězství v řadě. Tu první v polovině srpna ukončila bitva v Sokolově a ta druhá by se mohla tento pátek 26. října dočkat kýženého protažení na pět duelů. Nejdříve ale musí na jihlavském stadiónu porazit překvapení podzimu – nováčka národní ligy z Prostějova. 

Duel, který bude součásti tradičního charitativního projektu Vysočina děkuje!, vypukne v 18.00 a slibuje zajímavou konfrontaci. Vysočina bude chtít potvrdit velmi cenné tři body z Žižkova, prodloužit vítěznou sérii a udržet své osamocené postavení na čele tabulky. Pohled na prostějovské výsledky i složení kádru však nutí k maximální opatrnosti. Tým kouče Oldřicha Machaly se usadil ve středu tabulky a po dvanáctém kole vybojoval 18 bodů, o jeden bod více, než Brno. Ostatně, Zbrojovku dokázal v šestém kole slavně porazit. Pyšnit se však může i výhrou z Třince, ze Znojma a s Ústím nad Labem. Cenné remízy se pak zrodily v duelech s Žižkovem, Hradcem Králové, Pardubicemi, Vítkovicemi a v Táborsku.

Prostějov byl tradičním účastníkem druhé ligy v letech 1995 až 2003, kdy také proběhlo šest dosavadních vzájemných duelů proti FC Vysočina, které měly většinou náboj boje o záchranu. V roce 2003 Prostějov sestoupil a trvalo mu dlouhých 13 let, než se do druhé nejvyšší soutěže dokázal vrátit. Jenže zisk pouhých 12 bodů v celém ročníku 2016/17 na záchranu rozhodně stačit nemohl. Prostějov se však dokázal vzchopit, za pouhý rok byl zpět a jeho dosavadní výsledky dávající tušit, že v lize bude hrát mnohem důstojnější úlohu.

Rozdíl v druholigových vystoupeních Prostějova nepochybně přinesl nárůst zkušeností a hráčské kvality. Kde vidí asistent trenéra Michal Šmarda přednosti a klíčové hráče nadcházejícího soupeře? „Prostějov disponuje velice zkušenou osou hráčů, kterou tvoří stopeři Janíček a Schuster, středopolař Polák a útočník Kroupa. Ty doplňuji mladí šikovní hráči, jak jsou Koudelka nebo Žikol. Hráči Prostějova jsou aktivní, dobře organizovaní, chtějí pracovat, mají výborný přechod do útoku a nebezpečně se chovají v pokutovém území. I díky tomu náš soupeř ligu zatím zvládá velice dobře. Bylo by samozřejmě skvělé, kdybychom dokázali pokračovat v naší vítězné sérii. Ale musíme být v pozoru a k utkání přistoupit se vší zodpovědností a maximálně koncentrovaní. Pokud to dokážeme, tak věřím, že se projeví naše fotbalová kvalita a duel zvládneme.“

  • Facebook
  • Twitter