Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dobrobazar na Zámku ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
1127 Zobrazení



Společnost Plastia, česká rodinná firma sídlící z Nového Veselí, která se zaměřuje především na výrobu samozavlažovacích květináčů, truhlíků a potřeb pro domov i zahradu, pořádá v pátek 23. a v sobotu 24. listopadu 2018 v areálu Zámku ve Žďáře nad Sázavou dobročinný bazar. Zdvojnásobený výtěžek pak daruje Škole Na Radosti a mladým hasičům ze Žďáru nad Sázavou.


„Je to takový blešák plný oblečení, knížek, desek a různých drobností, kde si můžete posedět, zaposlouchat se do skvělé muziky, povykládat a hlavně nakoupit,“ popsala akci majitelka firmy Plastia Lenka Novotná, která s nápadem zapojit do pomoci smysluplným projektům co nejvíce lidí přišla už před třemi lety. První Dobrobazar organizovaný společností Plastia se uskutečnil v Novém Veselí. Později se přesunul do lidnatějšího Žďáru nad Sázavou s cílem zvýšit výtěžek z akce. „Pro účely Dobrobazaru můžete darovat vše, co vy oželíte a někomu jinému by mohlo udělat radost,“ doplnila spoluorganizátorka akce Martina Kmentová, HR manažerka společnosti Plastia.
V minulosti se výtěžek bazaru pohyboval okolo 10 000 Kč. Stejně jako v předchozích letech ho i letos Plastia zdvojnásobí a tentokrát rovnoměrně rozdělí mezi Školu na Radosti a mladé hasiče ze Žďáru nad Sázavou 2. „Nechceme jen darovat peníze organizacím, které to potřebují. Máme zájem zapojit do pomoci okolí a ukázat, že když se lidé na principu solidarity spojí, můžou se dít i velké věci,“ shrnula cíl akce Novotná. „Nejčastěji se účastní maminky. Své oblečení a oblečení svých ratolestí přinášejí s cílem přispět na dobrou věc a zároveň si odnést nové úlovky,“ doplnila Kmentová. Sběr věcí proběhne 15. a 16. listopadu od 9 do 15 hodin v sídle společnosti Plastia v Novém Veselí.
Výtěžek z Dobrobazaru se používá především na zakoupení nových pomůcek pro práci s dětmi. Žďárský Sbor dobrovolných hasičů plánuje využít letošní dar na rekonstrukci hřiště pro trénink mladých hasičů na ulici Dvorská. „Věci, které se neprodají, zasíláme do Diakonie, Azylového domu ve Žďáře, či vybraného dětského domova k dalšímu využití,“ řekla Kmentová.
Společnost Plastia byla založena v roce 1993. V současné době firma zaměstnává 103 lidí a její výrobky se vyvážejí do 42 zemí světa. Jako firma z Vysočiny se snaží smysluplně podporovat jak místní subjekty a jejich aktivity, tak i celorepublikové projekty. Největší z nich je projekt Vermikompostéry do škol realizovaný společně s neziskovou organizací Tereza, který letos získal 3. místo v České ceně za PR 2018 v kategorii Společenská odpovědnost a filantropie od Asociace Public Relations Agentur.

  • Facebook
  • Twitter