Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Do havlíčkobrodského muzea na počítačovou hru

/
/
/
439 Zobrazení



Výstavu o celosvětově úspěšné počítačové hře Creaks připravilo na začátek léta Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod. Autorská dvojice Radim Jurda a Jan Chlup všechny detaily hry nejprve poctivě kreslili a malovali na papír, pak je převáděli do elektronického prostředí a následně animovali do finální podoby.

Výstava prezentuje počítačovou hru nikoliv jako lacinou zábavu, ale jako opravdové umění, vyžadující osmiletou trpělivost, značné výtvarné nadání i znalost IT technologií.
„Nabízíme k výstavě doprovodný program pro mladší ročníky a možnost komentované prohlídky pro starší. Výstava potrvá do poloviny srpna a instalována je v budově muzea na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě. Vstupné pro žáky činí 10 Kč, případně lze využít společnou vstupenku muzeí a galerií zřizovaných Krajem Vysočina,“ přiblížil nabídku pro školy na závěr školního roku Michal Kamp, ředitel Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod.
Výstavu se mohou prohlédnout zájemci od úterý do neděle mezi 9.00 a 17.00.

Fotoreportáž z výstavy: Libor Blažek

Více informací: https://www.muzeumhb.cz.

  • Facebook
  • Twitter