Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Devět policejních hlídek kontrolovalo v pondělí vozy se dřevem

/
/
/
786 Zobrazení



Desetitisícové pokuty udělili policisté z devíti policejních hlídek v pondělí 24. srpna na silnicích Vysočiny řidičům nákladních aut, převážejících dřevo.

Do akce, která probíhala od časných ranních hodin až do šesté hodiny večerní, se zapojili policisté zařazeni ve speciálním týmu Kamion z dálničního oddělení ve Velkém Beranově, oddělení silničního dohledu a z dopravních inspektorátů ze všech pěti územních odborů.

„Téměř každý kontrolovaný řidič měl nějaký problém. Policisté zkontrolovali 17 nákladních vozů, ve třech případech řidiči odmítli na výzvu policistů najet na nízkorychlostní vážení a nechat náklad zvážit. Tito řidiči dostali za porušení zákona o pozemních komunikacích pokutu ve výši 30 000 korun. V šesti případech policisté zjistili, že je vozidlo přetížené. Ve dvou případech policisté řidičům uložili kauce ve výši 9 000 a 15 000 korun a ve všech šesti případech také za přetížené vozidlo pokutu v příkazním řízení. V jednom případě policisté zjistili, že řidič má špatně upevněný náklad – řidič pna upevnění nákladu dřevní kulatiny použil menší počet upínacích pásů než bylo potřeba a navíc tyto pásy byly určené pro upevnění mnohem menší hmotnosti nákladu .I tento řidič dostal pokutu v příkazním řízení,“ popsala přestupky Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Při kontrolách se policisté setkali také se čtyřmi případy, kdy řidič odmítl při kontrole najet na nízko rychlostní kontrolní váhy, což mu ukládá zákon. „Za odmítnutí – neuposlechnutí výzvy podrobit se nízko rychlostnímu vážení – nechat zvážit náklad policisté ukládají řidiči pokutu ve výši 30 000 korun v příkazním řízení. Řidič je povinen v souladu s příslušným ustanovením zákona 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích na výzvu policisty podrobit vozidlo nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení, kdy zajížďka, včetně cesty zpět, nesmí být delší než 16 kilometrů,“ dodala Dana Čírtková s tím, že všechna zjištěná pochybení policisté řešili nekompromisně uložením pokut v příkazním řízení, případně zahraničním řidičům uložili kaucí a zjištěná porušení dopravců jsme zadokumentovali a oznámíme k řešení do správního řízení. Výrazně přetížené jízdní soupravy museli jejich řidiči v několika případech přeložit na další vozidlo, jinak by nemohli pokračovat v jízdě.

  • Facebook
  • Twitter