Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti z pavlovského přírodovědného kroužku bodovaly v celorepublikové soutěži

/
/
/
411 Zobrazení



Třetí místo v celorepublikovém kole přírodovědné soutěže Zlatý list získaly Vydry – šestičlenný tým dětí ve věku 7 až 11 let z přírodovědného kroužku záchranné Stanice Pavlov. Uspěl v konkurenci dalších třinácti družstev z celého Česka.

„Po vítězství v základním kole, které hostila Stanice Pavlov v polovině dubna, ovládly Vydry také krajské kolo, ve kterém soupeřily s deseti družstvy a své znalosti prokázaly také v celorepublikové konkurenci,“ pochvaluje si Petra Hulvová, která v záchranné stanici přírodovědný kroužek vede.

Celostátní kolo se odehrálo formou týdenního pobytu s intenzivním přírodovědným programem. Významnou část soutěžních bodů mohl tým získat celoroční prací pro přírodu. „Děti se během roku zabývaly setím a péčí o květnatou louku, výrobou a věšením 25 budek pro ptáky a netopýry, úklidem lokality Nebe, ochranou hnízd čejky chocholaté, likvidací invazní křídlatky japonské, zadáváním hnízdišť rorýsů do nálezové databáze, budováním ještěrkovníku a ochranou orchideje kruštíku širolistého,“ přiblížila Petra Hulvová.

Záchranná stanice Pavlov se ekologické výchově věnuje přes třicet let. Každoročně se výukových programů zaměřených na různá ekologická témata zúčastní více než 2 000 žáků. „Dlouhodobě ve stanici spolupracujeme s desítkami škol a školek v Kraji Vysočina. Naším hlavním cílem je nejen prohlubovat znalosti žáků, ale především budovat v nich lásku a úctu k přírodě,“ uzavřel ředitel Stanice Pavlov Zbyšek Karafiát.

Úvodní foto: Šestičlenný tým Vydry z Pavlova v kompletním složení: Vojtěch Popík, Monika Popíková, Vojtěch Pražák, Klára Šafrová, Adéla Svitáková a Zuzana Hulvová

  • Facebook
  • Twitter