Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti z jihlavského dětského domova budou tvořit murály

/
/
/
533 Zobrazení



V rámci projektu Our Streets of Arts, který probíhá v rámci programu Jihlava vzdělává kulturou, se od úterý 5. října uskuteční ve Stříbrném údolí v Jihlavě realizace murálů. Jedná se o projekt, který je zaměřen na pomoc dětem z dětských domovů.

V rámci projektu proběhne osm různých aktivit, které jsou koncipovány tak, aby byly pro děti co nejatraktivnější, ale zároveň poučné. Ve spolupráci s předním českým street artistou Chemisem vytvoří děti na základě svého vlastního návrhu street art v podobě murálu a pod vedením lektorů z Centra dokumentárního filmu v Jihlavě o průběhu celého procesu natočí na mobilní telefony krátký dokumentární film.

Ukázky murálů

Projektu se účastní děti z Dětského domova se školou v Jihlavě. Jedná se o školské zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a preventivně výchovné péče. Často se jedná o děti z rodin ze znevýhodněných sociálních menšin, se kterými se život doposud nemazlil. Cítí se opomíjené a odsunuté na okraj společnosti. Projekt jim kromě osvojení nových dovedností, které mohou využít ve svém budoucím životě, dává především možnost vyjádřit prostřednictvím street artu, co je trápí, a ukázat okolnímu světu, jaké doopravdy jsou.

Zeď určená pro murál street artisty Chemise

Partnery projektu jsou přední český street artista Chemis a Centrum dokumentárního filmu v Jihlavě.

  • Facebook
  • Twitter