Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Děti se se zdravotním klaunem setkávají v Nemocnici Pelhřimov online

/
/
/
664 Zobrazení



V herně dětského oddělení pelhřimovské nemocnice probíhá každou středu online setkání hospitalizovaných dětí se zdravotním klaunem. Dříve klaun docházel dvakrát do měsíce přímo na oddělení, ale vzhledem k epidemiologické situaci se s dětmi spojuje každou středu online. Poprvé se přenos uskutečnil na začátku února.

„Vlastní klauniáda začíná v půl desáté a měla by trvat deset, patnáct minut. Často se nám však stává, že se čas protáhne i na půl hodiny. Rozhodující jsou reakce dětí,“ sdělila vychovatelka Alena Habichová.
Klauniáda se koná v rámci výchovného procesu příspěvkové organizace ZŠ a MŠ při zdravotnických zařízeních Kraje Vysočina. Předmětem činnosti je zajistit výchovu a vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami dočasně umístěných ve zdravotnickém zařízení. Děti do mateřské školy a školního klubu v pelhřimovské nemocnici dochází po vzájemné domluvě se zdravotnickým personálem s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu pacienta. „Denní činnost se řídí podle zájmů dětí. Většinou vyrábíme různé výrobky, malujeme, čteme si, aktivit je hodně,“ uzavřela Alena Habichová. Setkání se koná pravidelně každou středu od 9.30.

Děti v pelhřimovské nemocnici sledují program zdravotního klauna, archiv Nemocnice Pelhřimov
  • Facebook
  • Twitter