Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Designové trhy MINT Market se v prosinci vrací do Žďáru nad Sázavou

/
/
/
341 Zobrazení



O víkendu 3. a 4. prosince se vrací už po čtvrté do Žďáru nad Sázavou MINT Market. Jde o designové trhy s autorskou módou, originálními šperky, bio kosmetikou, papírenským zbožím, hračkami a delikatesami od českých a slovenských tvůrců, které se konají po celé České republice.

Tentokrát se mohou zájemci těšit na více než dvě desítky tvůrců, kteří své výrobky představí v sále v Konventu a na přilehlých chodbách žďárského zámku. V teple a suchu budete moct nakoupit originální vánoční dárky přímo od jejich výrobců v sobotu od 10.00 do 18.00 a v neděli od 10.00 do 17.00. Vstup je jako zdarma. Pravou adventní atmosféru navodí tradiční vánoční trh, který se bude konat v prostorách zámku společně s MINT Marketem. Těšit se návštěvníci mohou na živou hudbu, zpívání koled, vánoční dílny pro děti, rozsvěcení vánočního stromečku a spoustu svařeného vína.

Za MINT Marketem stojí parta lidí, kteří pořádají designové trhy už od roku 2010. Od začátků v Brně a v Praze se místa, kde můžete nakoupit originální zboží většinou ruční nebo řemeslné výroby, rozrostla na současných osmnáct měst a další stále přibývají. Trhy jsou známé svou přátelskou uvolněnou atmosférou a širokým výběrem fair-trade, eko, bio, zerowaste nebo upcycled výrobků. Designeři zase rádi využijí příležitosti prezentovat svoje výrobky širokému publiku, aniž by tomu museli věnovat všechen svůj čas nebo prostředky. „Podpora malých a lokálních značek je od samého začátku jednou ze základních myšlenek našeho projektu,“ dodává principálka Lenka Šašková.
Za dvanáct let existence se uskutečnilo více než 300 akcí, které navštívilo přes 1 200 000 návštěvníků.

  • Facebook
  • Twitter