Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den s technikou v Jihlavě navštívilo 250 středoškoláků

/
/
/
920 Zobrazení



Studenti pěti středních škol z Jihlavy a okolí ve středu 19. prosince navštívili technicky zaměřené laboratoře a učebny na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ).

Studenty přivítal vedoucí Katedry technických studií VŠPJ Zdeněk Horák, který mluvil zejména o možnostech a podmínkách studia techniky na VŠPJ. Studenty po škole provedli akademičtí pracovníci katedry spolu se studenty technických oborů. Prohlédnout si mohli například laboratoř zpracování signálu a multimédií, která funguje jako profesionálně zařízené nahrávací studio, laboratoř počítačových řídicích systémů i Laboratoř experimentálních měření. Novinkou poslední jmenované laboratoře je přístroj firmy Qualysis, systém pro analýzu pohybu, jež si studenti mohli prohlédnout a vyzkoušet vůbec poprvé. K vidění byly i školní bezpilotní systémy (drony) nebo data a měření z meteorologické stanice umístěné na střeše budovy VŠPJ.

V Laboratoři experimentálních měření

Studenti 4. ročníku Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava zaujaly možnosti uplatnění i kvalita studia na vysoké škole. „Netušili jsme, jak dobře máte laboratoře vybaveny a co vše se dá s danou technikou podnikat,“ shrnul jeden z nich.
Pro studenty si připravily své prezentace také pozvané firmy z Vysočiny, s nimiž VŠPJ dlouhodobě spolupracuje (Bosch, Just4web, Modia, Motorpal, Optokon). Studenti tak mohli vidět, jaké je uplatnění technických oborů v praxi. „Spolupráce s Vysokou školou polytechnickou Jihlava si velmi vážíme. Propojení studentů s praxí je pro nás důležité a pro všechny strany přínosné,“ dodal zástupce firmy Bosch Mojmír Kolář.

 

  • Facebook
  • Twitter