Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den pro přírodu v Jihlavě

/
/
/
407 Zobrazení



V pátek 9. června organizovali členové ČSOP Jihlava v BikeParku Demlovka v Jihlavě Den pro přírodu. Účastnilo se ho 148 dětí prvního stupně ZŠ a padesát dospělých.

Návštěvníci mohli zhlédnout deset stanovišť: Vodní svět – živé exponáty-žabky, čolci, plovatky, rostliny, kvízy, odměny v doprovodu krásné vodnice. Ochranu planety – nebezpečné plasty, představena hrozba nadužívání obalových materiálů, kvíz Třídíme – co kam. Netopýři a jejich svět – živé exponáty, poutavé vyprávění, bannery s problematikou žití netopýrů v civilizaci. Zpěvní ptáci – preparáty zpěvných ptáků, budky, hnízda. Ptačí dravci – káně Harrisova, makety siuet dravých ptáků na obloze, preparáty dravých ptáků, obdiv budilo měřidlo pro rozpětí křídel orla mořského. Brouci a jiná užitečná havěť – stanoviště v místě již postaveného loggeru/ broukoviště, kolekce preparátů užitečných střevlíků. Louky a jiná zeleň ve městě – jaké květiny a trávy je vhodné podporovat v květnatých trávnících pro včely a motýly. Stromy – kácení až nakonec – stromolezci, živé exponáty kůrovce, kůry napadených stromů, výbava stromolezce a práce s lany pro výstup na stromy. Minerály – zapůjčený výběr ze sbírek Gymnázia Jihlava a zasvěcený výklad studentek školy k tématice. Rostliny nejen pro včely a motýly – přehled medonosných bylin, možnost si navázat vlastní voňavý levandulový sáček. Na louce organizátoři rozmístili cedulky s určením zajímavých rostlin zde rostoucích.

Akce se podle informací pořadatelů vydařila, počasí přálo, těsně před ukončením se protrhla obloha a přívalový déšť akci rozpustil.

Foto: archiv ČSOP ZO 59/11 Jihlava

  • Facebook
  • Twitter