Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Demolice zimního stadionu v Jihlavě pokračuje velmi rychle

/
/
/
1029 Zobrazení



Před zahájením stavby nové Horácké multifunkční arény (HMA) v Jihlavě je třeba zbourat 68 let starý Horácký zimní stadion a dokončit archeologický průzkum. V pondělí 14. srpna se na své místo do Smetanových sadů vrátí archeologové, aniž by je ohrožovaly demoliční stroje.

Do Jiráskovy ulice je totiž vedle bývalé posilovny probourán nový stavební vjezd, takže archeologové budou mít v prostoru u bývalé tribuny C klid na dokončení průzkumů. V noci z pondělí na úterý, v době od půlnoci do čtyř hodin ráno, kdy tudy nejezdí MHD, by se měly stavět mobilní stožáry trakčního vedení trolejbusů.

Stavební firma má na dokončení veškerých demoličních prací časový prostor čtyř měsíců, což znamená, že do konce listopadu 2023 musí demolice kompletně skončit. „Podle dosavadního průběhu bourání to ale vypadá, že bude výrazně rychlejší. Souběžně s bouráním už budou na místě probíhat i stavební práce na nové aréně. Už v září začnou práce na zakládání stavby,“ uvedl manažer výstavby HMA a radní města David Beke.

Financování stavby Horácké multifunkční arény za vysoutěženou cenu ve výši 1,909 mld. Kč probíhá z těchto zdrojů:

500 milionů korun – dotace od Kraj Vysočina,

300 milionů korun – dotace od Národní sportovní agentura,

100 milionů korun – revolvingový úvěr statutárního města Jihlavy,

809 milionů korun – investiční úvěr statutárního města Jihlavy,

200 milionů korun – vlastní zdroje statutárního města Jihlavy.

  • Facebook
  • Twitter