Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Deinstalace sochy T. G. Masaryka v Humpolci

/
/
/
1298 Zobrazení



V úterý 19. května se uskuteční v Humpolci v rámci úpravy parčíku na Tyršově náměstí deinstalace sochy Tomáše G. Masaryka, která bude právě během dopoledne pomocí těžké techniky sesazena a odvezena do ateliéru restaurátorů.

Socha prvního československého prezidenta má pro Humpolec nejen uměleckou, ale hlavně symbolickou hodnotu. Během totalitních režimů byla ze svého místa opakovaně odvezena, ale vždy se naštěstí vrátila. Nyní poprvé bude odvezena za dobrým účelem, aby získala zpět dobrou kondici a zůstala v Humpolci ideálně napořád.

Revitalizace parčíku i restaurování sochy se letos uskutečňují i ke kulatému výročí narození Tomáše G. Masaryka. V příloze připojuji snímek z letošního roku, kdy si narozeniny Tomáše G. Masaryka připomnělo i město Humpolec v zastoupení místostarosty Vlastimila Bruknera.

Deinstalace sochy se samozřejmě můžete zúčastnit. Pokud byste potřebovali více informací, jsem vám k dispozici, toto považujte především za námět a stručné uvedení do situace.

  • Facebook
  • Twitter