Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další zneužití platební karty, policisté hledají neznámého muže

/
/
/
655 Zobrazení



Jihlavští policisté žádají veřejnost o spolupráci při objasňování případu, při kterém přišel při cestě autobusem jeden z cestujících o svoji peněženku. V ní měl uloženou mimo jiné také platební kartu, prostřednictvím které se následně pokusil neznámý muž vybrat z bankomatu finanční hotovost. Toho zachytila kamera a policisté by potřebovali zjistit jeho totožnost. 

„O peněženku přišel její majitel v prosinci, když před čtvrtou hodinou odpoledne cestoval linkovým autobusem ze směru od Stříteže na zastávku v ulici Romana Havelky v Jihlavě. Peněženku měl uloženou v batohu, odkud ji pachatel zřejmě v nestřeženém okamžiku odcizil. Majitel tak přišel o peníze, platební kartu, osobní doklady a doklady k vozidlu. Krádeží mu vznikla škoda přes 1 500 korun. Když zjistil, že peněženku nemá, nejprve ji začal hledat na všech místech, která připadala v úvahu, úspěšný ale nebyl.

Záběr kamery u bankomatu, archiv Policie ČR

Následně majitel peněženky oznámil krádež na policii, kde policisté zjistili, že chvilku poté, co mu byla peněženka odcizena, pokusil se ve stejný den prostřednictvím jeho platební karty vybrat z bankomatu peníze neznámý muž. Peníze se neznámému muži získat nepodařilo,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  „V současné době se policisté obracejí v zájmu prověřování případu na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování totožnosti muže, který byl zachycen u bankomatu. Žádáme osoby, které muže na fotografii znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu,“ uzavřela Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter