Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další tři „lišky“ míří ke zkouškám, je mezi nimi první pro Pardubický kraj, využijí ho cestující i na Havlíčkobrodsku

/
/
/
343 Zobrazení



Další tři motorové jednotky RegioFox řady 847 by měly brzy rozšířit počet souprav, které jsou zařazeny ve zkušebním provozu. Objeví se také na trati mezi Hlinskem v Čechách a Havlíčkovým Brodem.

„Dnes jsme naplánovali u dalších třech jednotek technicko-bezpečnostní zkoušku a pokud vše půjde podle plánu, chtěli bychom tyto jednotky příští týden převzít do zkušebního provozu a postupně zařadit na další vlaky na tratích Rakovník – Beroun a Beroun – Praha. Nový typ musí ujet minimálně 50 000 km ve zkušebním provozu a díky většímu počtu vlaků dosáhneme této hodnoty rychleji. Po konečném schválení typu 847 se jednotlivé jednotky rozjedou do svých domovských dep a na své plánované tratě,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Technicko-bezpečnostní zkoušky (TBZ) se uskutečnily na trati Kolín – Kostěnice. Díky tomu mohli občané Pardubického kraje vidět také prví lišku“v barvách tohoto východočeského regionu přímo doma. Zkušební provoz se uskuteční ve Středočeském a Plzeňském kraji společně s ostatními jednotkami. Po schválení řady 847 RegioFox pak zamíří dnes zkoušená jednotka 847.012-2 na trať č. 238 Pardubice – Chrudim – Hlinsko v Čechách – Havlíčkův Brod. Na této trati bude jezdit celkem sedm nových motorových souprav. Cestujícím nabídnou klimatizované oddíly, bezbariérový nástup, palubní Wi-Fi síť, možnost dobíjet cestovní elektroniku a další výhody.

Poprvé se s „liškami“, tedy s novými jednotkami řady 847 RegioFox, může veřejnost seznámit na Regionálním dni železnice v České Třebové v sobotu 16. září.

Fotografie zachycují jednotku 847.012-2 při zkušební jízdě mezi Kolínem a Kostěnicemi.

  • Facebook
  • Twitter