Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další opilý řidič havaroval v úterý odpoledne na Vysočině

/
/
/
485 Zobrazení



V úterý 8. února kolem čtrnácté hodiny došlo ve Znojemské ulici v Jihlavě k dopravní nehodě. Osmapadesátiletý řidič jedoucí v motorovém voze Kia Sportage ve směru k Hradební ulici se zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil do zadní části vozu Fiat Ducato, stojícího před ním.

„Policisté u obou řidičů provedli dechové zkoušky, u řidiče vozu Kia ukázal výsledek dechové zkoušky hodnotu 1,97 promile alkoholu v dechu, opakovaná dechová zkouška pak 1,92 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 40 000 korun. Na obou zúčastněných autech byly zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Policisté zadrželi podnapilému řidiči řidičský průkaz a zakázali mi další jízdu. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Dalšího opilého řidiče zastavili policisté v úterý s autem Škoda Superb po deváté hodině večer po silnici v Kralicích nad Oslavou. „U pětadvacetiletého řidiče dechová zkouška odhalila 1,45 promile alkoholu, obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že má muž od loňského podzimu uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do letošního května. Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Případ policisté prověřují.

  • Facebook
  • Twitter