Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další dva řidiči přišli kvůli alkoholu o řidičské průkazy 

/
/
/
766 Zobrazení



V sobotu 28. července časně ráno krátce před třetí hodinou havarovala v Třebíči dvaatřicetiletá řidička s osobním vozem Citroën, kolem půl dvanácté v noci kontrolovali policisté ve Žďáře nad Sázavou pětačtyřicetiletého řidiče osobního vozu Opel Antara. Oba přišli o řidičský průkaz.


Mladá žena jela po ulici V. Nezvala v Třebíči ve směru jízdy od ulice Polanka do centra. Při objíždění vozu ohrozila jinou řidičku jedoucí s vozem Peugeot ve směru jízdy od centra k ulici Polanka a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. „U řidičky peugeotu policisté dechovou zkouškou vyloučili alkohol, u řidičky vozu Citroen byla dechová zkouška pozitivní – 1,22 promile alkoholu v dechu, opakovaná zkouška ukázala 1,32 promile alkoholu v dechu. Řidička požití alkoholu před jízdou doznala. Řidičce policisté zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 35 000 korun,“ popsala první událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině s tím, že policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V sobotu v noci kolem půl dvanácté v noci kontrolovali policisté ve Žďáře nad Sázavou pětačtyřicetiletého řidiče osobníhovozu Opel Antara. „Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Poté řidič vyzvali k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – 1,54 promile alkoholu v dechu, opakované zkoušky ukázaly 1,62 promile a 1,63 promile alkoholu v dechu. Řidič se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter