Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cyklus Science Café jihlavského muzea nabídne online o mechorostech

/
/
/
442 Zobrazení



Přednáškový cyklus Science Café, který pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava, pokračuje v úterý 25. května v 18.00 online s Matějem Manem z Botanického ústavu Akademie věd ČR na téma Mechorosty.

Science Café je prestižní kulturně vzdělávací neziskový projekt realizovaný v současné době po celém světě. Jeho hlavním cílem je umožnit široké veřejnosti setkávání s vědci z různých oborů v příjemném neformálním prostředí kaváren a podobných zařízení. Smyslem těchto setkání je společné hledání otázek a odpovědí k daným tématům, představení vědců jako inspirativních osobností a zpřístupnění výsledků vědeckých výzkumů laickým zájemcům všech generací. Hlavní koordinátoři výstižně charakterizují leitmotiv projektu slovy: Chceme navrátit vědu do naší kultury.

Setkání v rámci Science Café Jihlava probíhala až do omezení spojených s pandemií covid-19 obvykle v Malovaném sále Muzea Vysočiny Jihlava, uzpůsobeném pro tento účel jako kavárna. V roli hostů vystoupila řada uznávaných odborníků z mnoha oborů, včetně veřejně známých osobností jako např. Jiří Grygar nebo Helena Illnerová (podrobně viz https://www.sciencecafe.cz/jihlava/, https://www.youtube.com/channel/UCD7CdP_OTeIm9-omqxbgDDA).

„Vzhledem k současné epidemiologické situaci není na základě nařízení vlády ČR fyzické setkávání v rámci Science Café Jihlava dočasně možné a kontakt s příznivci je udržován přes sociální sítě. Jakmile to půjde, počítáme s pokračováním. S přihlédnutím k možným komplikacím, jež mohou nastat v souvislosti s pandemií Covid-19, jsme pro rok 2021 připravili dvě varianty projektu: klasickou a online. Pokud to bude možné, budeme realizovat fyzická setkání v muzeu a na sociálních sítích naleznou zájemci doprovodné materiály, např. upoutávky, promo, rozšiřující informace ve formě statusů na sociálních sítích, fotografií, podcastů apod. Bude-li to nutné, jsme připraveni realizovat program v online podobě,“ uvedla Klára Bezděčková z jihlavského muzea.

Podrobnější informace na: https://www.sciencecafe.cz/.

  • Facebook
  • Twitter