Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Čtyři nehody ve čtvrtek na silnicích Vysočiny, od dvou odešli řidiči

/
/
/
771 Zobrazení



Ve čtvrtek 13. prosince řešili policisté na regionálních silnicích Vysočiny čtyři havárie, u kterých se zranili tři lidé, po dvou řidičích museli policisté pátrat, z místa nehod odešli.

První havárie se stala kolem půl desáté dopoledne na silnici I/38. „Třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozu Ford ve směru od Radostína na Kámen nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace a povětrnostním podmínkám a na křižovatce u odbočky na Tis přehlédl stojící odbočující auto, které hodlalo ze směru od Radostína odbočit vlevo na Tis. Došlo k nárazu nákladního vozu Ford do nákladního vozu Iveco, stojícího před ním,“ popsala první nehodu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Při dopravní nehodě se lehce zranil řidič vozu Iveco, k jinému zranění nedošlo. Hmotnou škodu na obou vozidlech a na převáženém nákladu odhadli policisté v celkové výši 75 000 korun. Policisté u řidičů vyloučili dechovou zkouškou alkohol.

Ke druhé havárii došlo krátce před čtrnáctou hodinou na silnici II/353 ve Žďáře nad Sázavou. „Třiatřicetiletá řidička s osobním vozem Škoda Octavia projížděla po Jihlavské ulici ve směru od Budče, kde se na křižovatce s místní komunikací plně nevěnovala řízení a přejela do opačného směru jízdy. Došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozem BMW, které bylo odmrštěno dozadu a střetlo se s dalším vozem VW Caddy,“ doplnila Dana Čírtková.
Při dopravní nehodě se lehce zranili řidiči obou aut a zdravotnická záchranná služba je převezla k ošetření do nemocnice v Novém Městě na Moravě. U řidičů policisté dechovou zkouškou vyloučili alkohol. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 135 000 korun.

Vpodvečer došlo v Eliščině ulici v Třebíči k havárii, kterou po dvaadvacáté hodině oznámili policistům strážníci městské policie Třebíč. „Dosud neustanovený řidič s osobním vozem Fiat Brava nerespektoval svislou dopravní značku zakazující vjezd a vjel do jednosměrné ulice v protisměru, kde před domem narazil do zaparkovaného osobního vozu. Po nárazu z místa nehody odjel, aniž by věc nahlásil. Vozidlo, které řídil, odstavil na stejné ulici, nezajistil jej a z místa odešel neznámo kam,“ doplnila tisková mluvčí. Zranění osob na místě policisté nezjistili a na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 40 000 korun. Policisté nyní pátrají po řidiči vozidla.

Ve čtvrtek krátce před půlnocí přijali policisté na integrovaném operačním středisku na linku 158 oznámení, že na silnici I/38 ve směru na Jihlavu jede po silnici osobní vůz Škoda Fabia, jehož řidič kličkuje po silnici a oslňuje protijedoucí auta dálkovými světly. „Vozidlo poté havarovalo u čerpací stanice ve Štokách a řidič z místa nehody utekl. Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a poté policejní psovod se služebním psem, který po řidiči začal pátrat. Následně ho nalezl policejní psovod ve Štokách poblíž základní školy a předal ho policejní hlídce. Jednalo se o cizince, který jevil známky alkoholu a odmítal prokázat svojí totožnost, odmítal se podrobit dechové zkoušce a následně i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Proto byla na místa vyslána hlídka odboru cizinecké policie, kdy po společném šetření obou hlídek bylo zjištěno, že se jedná o čtyřiadvacetiletého muže ukrajinské státní příslušnosti, který má od září letošního roku zadržený řidičský průkaz pro jízdu pod vlivem alkoholu. Muž se nakonec podrobil dechové zkoušce ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, kdy naměřena hodnota dosáhla 2,53 promile alkoholu v dechu. Při opakované dechové zkoušce byla naměřena hodnota 2,63 promile alkoholu v dechu. Muž se v silně podnapilém stavu nestále motal po vozovce, kdy hrozil jeho pád pod projíždějící vozidla a tím ohrožoval svůj život a zdraví. Z toho důvody byl zajištěn a k vystřízlivění převezen na protialkoholní záchytnou stanici Jihlava,“ popsala poslední případ Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter