Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cizinec ukradl v Jihlavě šperky za 360 tisíc

/
/
/
735 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté trestně stíhají jednatřicetiletého cizího státního příslušníka, který v obchodním centru na ulici Hradební v Jihlavě odcizil šperky v hodnotě přesahující částku 360 000 korun. „Ke krádeži došlo v neděli 19. srpna kolem osmnácté hodiny večer. Do jedné z prodejen přišel muž, který požádal prodavačku o předvedení zboží, které si chtěl vybírat. Jednalo se o prsteny ze žlutého a bílého zlata. Prodavačka vyndala na žádost zákazníka na prodejní pult dvě plata s prsteny a zákazník si z nich začal vybírat. Některé šperky si vyzkoušel a s prodavačkou při výběru komunikoval. Náhle ale využil situace a obě plata z prodejního pultu uchopil do rukou a utekl s nimi z prodejny ven na pasáž obchodního centra,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při útěku se ho snažila zadržet prodavačka a další zákazníci centra a na místo byla přivolána hlídka městské policie. „Strážníci muže zajistili a na místo přivolali policejní hlídku. Vzhledem k tomu, že muž byl pod vlivem alkoholu, kdy dechová zkouška přesáhla hodnotu dvou promile, strážníci muže eskortovali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. V pondělí si cizinec převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání až pěti let,“ uzavřela Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter